ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας ολοκληρώθηκαν στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης δύο εκπαιδευτικά προγράμματα Αξιωματικών της Αλβανικής Αστυνομίας.


Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας των δύο Αστυνομιών, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα (01/12/2012) δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία πρόσφερε και υλοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, εκπαιδεύοντας είκοσι (20), συνολικά στελέχη (ανώτερους και ανώτατους Αξιωματικούς) της Αλβανικής Αστυνομίας.
Το πρώτο πρόγραμμα με θέμα «Ομηρίες – Διαπραγματεύσεις», διάρκειας δύο εβδομάδων, ξεκίνησε την 19 Νοεμβρίου και το δεύτερο με θέμα «Διαχείριση κρίσιμων αστυνομικών περιστατικών και κρίσεων», διάρκειας μια εβδομάδας, ξεκίνησε την 26/11/2012. Την 29-11-2012, στο πλαίσιο των παραπάνω εκπαιδεύσεων πραγματοποιήθηκε πραγματική άσκηση, στην οποία οι εκπαιδευόμενοι κλήθηκαν να εφαρμόσουν αυτά που διδάχθηκαν.
Οι εκπαιδεύσεις υλοποιηθήκαν στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης και το συντονισμό είχε η Διεύθυνση Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι εκπαιδευόμενοι Αλβανοί Αξιωματικοί σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους διέμεναν και σιτίζονταν στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας.
Στην τελετή λήξης των εκπαιδεύσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης (Λ. Θρακομακεδόνων 101, Αχαρνές), ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος κ. Κοζυράκης Στέφανος, απένειμε τα πιστοποιητικά σπουδών στους είκοσι (20) Αλβανούς Αστυνομικούς.
Στην τελετή παρέστησαν από ελληνικής πλευράς ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Κοντογιάννης Βασίλειος, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χουζούρης Ιωάννης, ενώ από Αλβανικής πλευράς η Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄ της Αλβανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, κα Enkeleda Merkuri και ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Αλβανικής Αστυνομίας στην Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, καθώς και καθηγητές των δύο προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]