ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑμεΑ Ολοι αύριο στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια

Οσα  είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τηΣυντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων(ΣΕΑΑΝ) επιβάλλουν τον ξεσηκωμό των Ατόμων με Αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους και τη μαζική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση αύριο -Παγκόσμια Μέρα των ΑμεΑ- στις 9.30 π.μ. στηνΟμόνοια. ΣτηΘεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.
Διαλύοντας κάθε αυταπάτη περί εξαιρέσεων, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως εξετάζουν τυχόν ρύθμιση για να εξαιρεθούν από τις περικοπές μισθών και συντάξεων οι βαριά ανάπηροι, δηλαδή όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% κι αυτό με προϋποθέσεις! Λες και οι «βαριά» ανάπηροι - όπως τους ορίζει η συγκυβέρνηση - δουλεύουν για να έχουν μισθό και σύνταξη. Ακόμα και οι παραπληγικοί και οι χρονίως πάσχοντες, με βαριές και ανίατες ασθένειες δεν παίρνουν πάνω από 67%. Ο Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως η όποια εξαίρεση θα γίνει σύμφωνα με τις δημοσιονομικές ανάγκες και θα αφορά ένα μικρό αριθμό. Σε ερώτηση της ΣΕΑΑΝ για τους χρονίως πάσχοντες που τους βάζουν συμμετοχή στα φάρμακα και κόβονται οι θεραπείες τους, όπως και για τα ιδρύματα Πρόνοιας και τα Ειδικής Αγωγής που δεν έχουν ούτε τα βασικά για να λειτουργήσουν, είπε πως δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
Στην αυριανή κινητοποίηση καλούν το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), που έχει προκηρύξει και απεργία και οΕνιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής.
Μάλιστα, το ΣΕΜΙΣΕΑ έχει προκηρύξει και 24ωρη απεργία, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να δυναμώσουν την πάλη τους για Υγεία - Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αφού και τα δικά τους δικαιώματα πλήττονται από την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο.
Η ΣΕΑΑΝ καλεί όλους να συσπειρωθούν και να διεκδικήσουν ανάμεσα σε άλλα:
- Καμία περικοπή σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα.
- Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ για όλα τα ΑμεΑ.
- Καμιά πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα.
- Να ανοίξουν οι υποδομές των δημόσιων ιδρυμάτων Πρόνοιας για την εξασφάλιση της σίτισης των άνεργων αναπήρων, των ανίκανων προς εργασία και των ηλικιωμένων.
- «Οχι» στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ. Να καταβάλλεται κανονικά το επίδομα αναπηρίας ή η αναπηρική σύνταξη για όσο διάστημα καθυστερούν οι επιτροπές να εξετάσουν τα αιτήματα.
- Επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]