Έλληνας επιχειρηματίας διώκεται στην Αλβανία για μη καταβολή μισθών


Συχνό είναι το φαινόμενο των απλήρωτων υπαλλήλων σε πολλές επιχειρήσεις στην Αλβανία. Ένα τέτοιο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες στην Κορυτσά,αναφέρει το aftonomi.gr

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι μιας ελληνικής εταιρείας που έχει έδρα στην Κορυτσά, αντέδρασαν στην μη καταβολή των δεδουλευμένων τους καταγγέλλοντας στην αστυνομία το περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα την ποινική δίωξη του Έλληνα ιδιοκτήτη της εταιρείας αλλά και του Αλβανού συνεταίρου του. 
Επίσημες πηγές από την Αστυνομική Διεύθυνση της Κορυτσάς ανέφεραν στην Aftonomi.gr ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά ενός Έλληνα πολίτη ονόματι Βασίλης A. και του Αλβανού συνεταίρου του Juxhin A. κάτοικου Κορυτσάς.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι δύο τους είναι συνέταιροι  στην υφασματοβιομηχανία "Europlex" SH.P.K.
Κατά των ιδιοκτητών  υπάρχουν καταγγελίες από 12 εργαζόμενους της εταιρείας οι οποίοι αναφέρουν ότι κατά την περίοδο Ιανουαρίος-Σεπτεμβρίος 2012 δεν έχουν καταβληθεί από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης τα δεδουλευμένα τους τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 160.000 νέων λεκ για τον καθένα. Το συνολικό ποσό των μη καταβεβλημένων μισθών ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια νέα λεκ  ή περίπου 15 χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με το άρθρο 143/2 του Ποινικού Κώδικα της Αλβανίας η πράξη αυτή αποτελεί «απάτη» και γι’ αυτό το λόγο οι ιδιοκτήτες καθώς και τα στοιχεία της έρευνας θα παραπεμφθούν στην Εισαγγελία του Δικαστηρίου της Περιφέρειας Κορυτσάς για τις περαιτέρω διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]