ΑΓΡΟΤΕΣ -ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ

Και νέα παράταση μέχρι και την Παρασκευή για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων


Και νέα παράταση μέχρι και την Παρασκευή για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων από το υπουργείο ΟικονομικώνΚαι νέα παράταση για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας μέχρι και την προσεχή Παρασκευή 10 Αυγούστου, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους.
Η παράταση δόθηκε έπειτα από τα αιτήματα πολλών επαγγελματικών τάξεων και φορολογουμένων, καθώς πολλοί λογιστές παρέλαβαν τις τελευταίες μέρες τις δηλώσεις των φορολογούμενων, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν λόγω φόρτου εργασίας να τις καταθέσουν εγκαίρως. Με την παράταση, δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις, ενώ παράλληλα όσοι φορολογούμενοι από παραδρομή έκαναν λάθος στην ηλεκτρονική υποβολή της αρχικής εμπρόθεσμης δήλωσης τους (π.χ. μη αναγραφή στον κωδ.049 του ποσού των αποδείξεων που κατέβαλλαν για αγορά αγαθών και παροχή υπηρεσιών κ.λπ.), θα μπορούν να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ για την αποφυγή τυχόν επιβαρύνσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος μετά την 10η Αυγούστου επιφέρει, μεταξύ άλλων, εκτός από προσαυξήσεις εκπρόθεσμου υποβολής ή προστίμου, την απώλεια του αφορολογήτου του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας διότι δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις δαπανών του κωδ. 049, καθώς και τη δυνατότητα του αυτοελέγχου για τους επιτηδευματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]