ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΙΝΙΚΗΣ «ΓΑΛΗΝΟΣ» Νέες στάσεις εργασίας
Σήμερα προγραμματίζουν ενημερωτική συγκέντρωση στο χώρο της κλινικής. Ταυτόχρονα, καλούν τους εργαζόμενους και τα σωματεία των άλλων ιδιωτικών κλινικών σε συντονισμό του αγώνα για την απόκρουση της επίθεσης των εργοδοτών, την απόρριψη της σύμβασης που υπέγραψε η ΟΣΝΙΕ και τη διεκδίκηση υπογραφής τοπικής κλαδικής σύμβασης που να προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς.
Παρά την τρομοκρατία των διευθυντικών στελεχών, οι εργαζόμενοι και χτες συμμετείχαν μαζικά στην τρίωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που έγινε στην είσοδο της κλινικής.
Στη «Βιοκλινική» πρώην «Γαληνός», του ομίλου «Βιοϊατρική» εργάζονται περίπου 200 εργαζόμενοι (δεν περιλαμβάνονται οι γιατροί). Ο όμιλος σταθερά εμφανίζει κερδοφορία, ενώ και τα στοιχεία των ισολογισμών για την «Βιοκλινική» δείχνουν ότι μέσα στην τελευταία 5ετία έχει διπλασιάσει τα μικτά της κέρδη.
Η εργοδοσία, αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή τη σύμβαση της ΟΣΝΙΕ που προβλέπει μειωμένες αποδοχές στο βασικό μισθό κατά 15%, και επιπλέον αύξηση του ωραρίου εργασίας στα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια κατά 2,5 ώρες την ημέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.