Μετά τους "Δεν πληρώνω" έρχονται οι "Δεν δηλώνω";

eforiaΕνας στους τρεις Έλληνες δεν έχει ακόμη υποβάλει φορολογική δήλωση!
Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις 17 ημέρες πριν την οριστική λήξη της προθεσμίας για ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων έχουν υποβληθεί μόλις 1,9 εκατομμύρια δηλώσεις από τις συνολικά 5,7 εκατομμύρια.
Το νέο οικονομικό επιτελείο,για να προλάβει το κακό, φέρεται να σχεδιάζει ειδική ρύθμιση για την εξόφληση των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων από τα εκκαθαριστικά σημειώματα σε περισσότερες από τρεις δόσεις, προκειμένου να δώσει ανάσα στους πολίτες και φυσικά να αποτρέψει τη δημιουργία περίεργων κινημάτων.
Έτσι, προκειμένου να αποτρέψουν μία στάση πληρωμών από τους πολίτες προς το δημόσιο ή ακόμα και να αρνηθούν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, σχεδιάζουν να κάνουν τις τρεις δόσεις έξι δόσεις, έτσι ώστε να μειωθεί το ποσό του φόρου.



Στη ρύθμιση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται οι κυρίως οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, όπως χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, αλλά και τα νοικοκυριά που εκτός από τον φόρο εισοδήματος θα κληθούν να πληρώσουν τους φόρους στην ακίνητη περιουσία
πηγη spirospero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]