Κόβει το φαγητό στους μετανάστες!

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) κόβει το φαγητό στους μη νόμιμους μετανάστες-κρατουμένους σε χώρο του λιμένα! Την απόφαση του ΟΛΗΓ γνωστοποιεί ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, ο οποίος με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Κώστα Τζοβάρα του ζητά να παραιτηθεί.
Ο κ Κάτσινος χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και προειδοποιεί ότι η επιστολή του θα φτάσει και στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, από την οποία θα ζητήσει την απομάκρυνση του κ. Τζοβάρα. 
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, ο ΟΛΗΓ στις 23 Μαΐου πήρε την απόφαση να διακόψει τη σίτιση που παρείχε μέχρι τώρα στους κρατουμένους-μη νόμιμους μετανάστες, αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Η προσπάθεια του δημάρχου να συναντήσει τον κ. Τζοβάρα από κοντά δεν κατέστη εφικτή –με ευθύνη του διευθύνοντα συμβούλου σύμφωνα με τον κ. Κάτσινο. «Μετά τη γενναιόδωρη απόφασή σας για χρηματοδότηση του Δήμου μας με 3000 ευρώ αντί για 30000 που ζητήθηκαν για την παροχή συσσιτίου σε άπορους Δημότες μας, η νέα σας απόφαση επιβεβαιώνει την ανάλγητη στάση σας απέναντι σε ανθρωπιστικά και κοινωνικά προβλήματα, που είναι αυξημένα αυτό το διάστημα» τονίζεται στην επιστολή. Ο κ. Κάτσινος κατηγορεί τον ΟΛΗΓ ότι ποτέ δεν εντάχθηκε στον κοινωνικό ιστό της περιοχής και ότι συνεχώς έχτιζε τείχη γύρω του. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, επισημαίνει στον κ. Τζοβάρα ότι «η παρουσία των παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του λιμένα, τα έσοδα του οποίου διαχειρίζεται και εισπράττει  ο  ΟΛΗΓ.    Είναι  τουλάχιστον ηθικά υποχρεωμένος  ο ΟΛΗΓ να παράσχει σίτιση σ’ αυτούς τους εξαθλιωμένους ανθρώπους, οποιοδήποτε και αν είναι το κόστος,  πολλώ δε  μάλλον,  τώρα που τα οικονομικά οφέλη του ΟΛΗΓ είναι τεράστια. Η απόφασή σας αυτή είναι εξοργιστική, απαράδεκτη και καταδικαστέα». Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει δε τον διευθύνοντα σύμβουλο ως έναν άνθρωπο «με αντικοινωνική και αντι-ανθρωπιστική λογική» όπως και ανεπιθύμητο πρόσωπο για την πόλη. 

άρθρο της Βαρβάρας Αγγέλη απο την εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]