ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!

Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη δικαίωσε καταναλωτή για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ!


Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη δικαίωσε καταναλωτή για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ!Παράνομη και αντισυνταγματική κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης -με την απόφαση 15594/2012- η βεβαίωση του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» το δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει στείλει το ποσό του ειδικού τέλους στο υπουργείο Οικονομικών, προχώρησε στην κρίση της υπόθεσης για τον αποκλεισμό κάθε δυνατότητας επαναφοράς του συγκεκριμένου χαρατσιού μέσω της επιχείρησης.Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως το δικαστήριο δέχτηκε ότι «η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περίπτωση κατά την οποία ο κύριος ή επικαρπωτής του ακινήτου δεν πληρώσει το ειδικό αυτό τέλος είναι αντισυνταγματική.

Τούτο διότι, η κύρωση της διακοπής ηλεκτροδότησης σε πολίτη μη συνεπή στην ανωτέρωυποχρέωση του καταβολής του έκτακτου ειδικού τέλους, αποτελεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συμβατική σχέση μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και προσβολή του δικαιώματος του πρώτου για ελεύθερη απόλαυση των απορρεόντων από τη σχετική σύμβαση προμήθειας δικαιωμάτων του, παραβιάζεται δε η αρχή της αναλογικότητας διότι πρόκειται περί μέτρου το οποίο οδηγεί σε αναίρεση της καθολικότητας της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς δικτύου και εξυπηρέτησης για λόγο ο οποίος δεν είναι συναφής με την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας.
Πέραν τούτων η διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ως κύρωση παραβιάζει όχι μόνον την οικονομική ελευθερία, αλλά και τη συνταγματική προστασία της ανθρώπινης αξίας, γιατί η διακοπή συνεπάγεται στέρηση αγαθού ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη διαβίωση».
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του δικαιωθέντος, Κλεάνθης Βουλκίδης, μίλησε στον «Αγγελιοφόρο» και επέμενε για την έκδοση αποφάσεως διότι δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα γίνει τελικά οδιαχωρισμός από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ καθόσον η υπόθεση της βεβαίωσης έχει «κολλήσει» στο υπουργείο και δεν έχει προωθηθεί στις αρμόδιες εφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]