Επιθετική πολιτική αποφάσισαν οι δήμαρχοι

Επιθετική πολιτική και συγκεκριμένες προτάσεις νόμου, οι οποίες θα έχουν στόχο την άμβλυνση του συγκεντρωτισμού και της γραφειοκρατίας της δημόσιας διοίκησης που δεν επιτρέπουν την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, αποφάσισε το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κατά τη συνεδρίασή του στις 28/6
Όπως διαπιστώθηκε, η τοπική αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται σε οριακό σημείο μετά από τρεις έως τέσσερις μήνες, υπό τις παρούσες συνθήκες. Γι' αυτό, επείγουν η αποκέντρωση της αυτοδιοίκησης, η χρησιμοποίηση σύγχρονων εργαλείων τοπικής πολιτικής, που θα επιτρέψουν την εξεύρεση λύσεων, καθώς και η δημιουργία παράπλευρου καναλιού χρηματοδότησης από τις Βρυξέλλες. 

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές με τις Βρυξέλλες, προκειμένου να δημιουργηθεί Ταμείο Τοπικής Ανάπτυξης, με το οποίο- μεταξύ άλλων- θα παρακαμφθεί το σοβαρό εμπόδιο της εσωτερικής γραφειοκρατίας. 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασαν την έντονη αγωνία τους για την κοινωνική πολιτική των δήμων και έγινε σαφές ότι δεν υπάρχουν κονδύλια, από πλευράς κεντρικού κράτους, για τη συνέχιση της υποστήριξής τους. Η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών και η μεταφορά των μαθητών κινδυνεύουν άμεσα, ενώ τα κοινωνικά προγράμματα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Σ. Δανιηλίδης, δεν έχουν ορίζοντα χρηματοδότησης πέραν του Μάρτιου του 2013.
http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=5328

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]