Reuters: Αίτημα του Παπαδήμου η «απειλή» Μπαρόζο για έξοδο από την ευρωζώνη!


Reuters: Αίτημα του Παπαδήμου η «απειλή» Μπαρόζο για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη!Έπειτα από αίτημα του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ήρθε η δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο για το ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της ή αλλιώς να φύγει από το ευρώ, σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαρόζο, σε δηλώσεις που έκανε στις 11 Μαΐου στην ιταλική τηλεόραση, και ερωτώμενος για το πώς βλέπει τα σχέδια του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να αμφισβητήσει τη συμφωνία διάσωσης, απάντησε ότι «εάν ένα μέλος μιας λέσχης δεν σέβεται τους κανόνες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από τη λέσχη. Και το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε οργάνωση, θεσμό ή σχέδιο».

Ο κ. Μπαρόζο δεν έκανε ευθεία αναφορά στην Ελλάδα, αλλά το σχόλιό του θεωρήθηκε ως αναγνώριση του ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν όλο και πιο κοντά, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Σύμφωνα, όμως, με επίσημη πηγή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Μπαρόζο δεν είχε ποτέ την πρόθεση να κάνει μια τέτοια δήλωση, αλλά το έκανε επειδή του τηλεφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, και του το ζήτησε!
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, αναφέρει ότι ο κ. Παπαδήμος ζήτησε από τον κ. Μπαρόζο να πει κάτι δυνατό, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να αφυπνίσει την ελληνική πολιτική ηγεσία που δεν μπορούσε να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό. «Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο. Ήταν ένα ευθύ αίτημα», είπε η επίσημη πηγή της Επιτροπής για τη σειρά των γεγονότων. Όμως, «δεν δούλεψε», προσέθεσε.

Άμεση η απάντηση Παπαδήμου
Αμεση ήταν η αντίδραση του τέως πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε στο Βήμα: «Δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]