Περί ελλείμματος...


 Του Γιάννη Χανιωτάκη...

Διαβάζουμε στο enikos.gr: "Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2012, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 9.145 εκατ. Ευρώ, και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 1.726 εκατ. Ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση έναντι των στόχων του ελλείμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 11.009 εκατ. Ευρώ και του στόχου του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το πρωτογενές έλλειμμα ύψους 3.262 εκατ. Ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 16.146 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του αντίστοιχου στόχου (16.641 εκατ. Ευρώ) κατά 495 εκατ. ευρώ".
Παρατηρούμε από τα στοιχεία, λοιπόν, ότι: Το έλλειμμα για το εξεταζόμενο διάστημα ξεπερνάει τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Αντίθετα το πρωτογενές έλλειμμα, δηλαδή χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι τόκοι και τα χρεολύσια, ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο 726 εκατομμύρια. 
Αυτό σημαίνει πως περίπου τα 8/9 του ελλείμματος αφορά τα τοκοχρεολύσια των απεχθών χρεών που έχει φορτωθεί το κράτος. 
Επιπλέον, παρά τα αλλεπάλληλα μέτρα τα οποία έχουν θέσει στο στόχαστρο τον Έλληνα και έχουν μαραζώσει την κοινωνία μας, τα έσοδα του κράτους είναι μειωμένα και παρουσιάζεται μια "τρύπα" της τάξεως των 495 εκατομμυρίων ευρώ. 
Η Ελλάδα, έχει εισέλθει σε έναν φαύλο κύκλο από τον οποίο δεν πρόκειται να ξεφύγει εάν δεν αλλάξει ριζικά η ασκούμενη πολιτική. Η οποία ωφελεί αποκλειστικά τους κερδοσκόπους και τις διεθνής τράπεζες. Και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται συνεχώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]