Νέα μεγάλη μείωση του όγκου πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο


Νέα μεγάλη μείωση του όγκου πωλήσεων στο λιανικό εμπόριοΤα «λουκέτα» σε δεκάδες χιλιάδες καταστήματα, απόρροια της κάθετης πτώσης της κατανάλωσης, οδήγησαν σε νέα μεγάλη μείωση κατά 16,2% τον όγκο των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Μάρτιο.
Οι πωλήσεις σημείωσαν διψήφια ποσοστά πτώσης σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες των καταστημάτων, ακόμη και σε αυτά που πωλούν τρόφιμα και γενικότερα είδη διατροφής (π.χ. σούπερ μάρκετ). 

Αναλυτικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) κατέγραψε πτώση του όγκου των πωλήσεων σε: Τρόφιμα- ποτά- καπνό (25,4%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (25%), Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (18,8%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη δώρων κ.ά. (16,4%), Ένδυση-υπόδηση (12,7%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (12,5%), Πολυκαταστήματα (11,6%) και φαρμακευτικά- καλλυντικά (10,5%).
Αναλυτικότερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε ότι:
-Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), με τα καύσιμα, στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε μείωση 16,2% τον Μάρτιο 2012, σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2011, έναντι μείωσης 17,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.
-Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), με τα καύσιμα, σημείωσε μείωση 15,1% τον Μάρτιο 2012, σε σύγκριση με τον δείκτη του Μαρτίου 2011, έναντι μείωσης 13,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]