Στη 13.00 η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για ορισμό υπηρεσιακού πρωθυπουργού


Στις 13.00 η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τον ορισμό υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Π. Πικραμμένος, Ρ. Ασημακοπούλου και Ι. Καραβοκύρης οι υποψήφιοι αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία οι αρχηγοίΞανά στο Προεδρικό Μέγαρο θα συγκεντρωθούν σήμερα το μεσημέρι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να αποφασίσουν για τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα σχηματιστεί ώστε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Η νέα σύσκεψη, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 13.00 στο προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.Σημειώνεται ότι στη συνάντηση δεν θα παραστεί ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, ο οποίος διαμαρτύρεται για το ότι δεν κλήθηκε στις συναντήσεις που γίνονταν στο πλαίσιο της προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας.

Σε περίπτωση που οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων δεν καταφέρουν να φτάσουν σε συμφωνία ούτε για το ποιος θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης σε έναν από τους επικεφαλής των τριών ανώτατων δικαστηρίων.
Πρόκειται για τον Παναγιώτη Πικραμμένο, πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Ρένα Ασημακοπούλου, πρόεδρο του Αρείου Πάγου και Ιωάννη Καραβοκύρη πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πληροφορίες θέλουν ως επικρατέστερο για τη θέση τον κ. Πικραμένο. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που προκριθεί η "υποψηφιότητα" της κας Ασημακοπούλου, αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που θα έχουμε γυναικα πρωθυπουργό.
Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», αναφέρουν ότι έχει γίνει κρούση και προς τον νυν πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για να παραμείνει στη θέση του, δεδομένου ότι γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο επίπεδο της οικονομίας. Οι προσπάθειες δεν απέδωσαν, αλλά ο κ. Παπαδήμος φέρεται να δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τον όποιο υπηρεσιακό πρωθυπουργό σε ό,τι χρειαστεί.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους υπουργούς που θα πλαισιώσουν το νέο πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει να παραιτηθούν όλοι οι υπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που δημιουργεί κενό στην κρίσιμη θέση του υπουργού Οικονομικών. Από τη ΝΔ, φέρεται να έχει τεθεί το θέμα παραμονής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εν όψει της σημαντικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 20-21 Μαΐου, όπου δεν αποκλείεται να τεθεί το θέμα της ΠΓΔΜ.

Αύριο η ορκωμοσία
Σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση, αναμένεται να ορκιστεί αύριο, Πέμπτη, παράλληλα με τους βουλευτές που εκλέχθηκαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Βουλή, η οποία, ωστόσο, αναμένεται να διαλυθεί την Παρασκευή εν όψει της προκήρυξης νέων βουλευτικών εκλογών.
Σύμφωνα με την ημερήσια κοινοβουλευτική διάταξη, της ορκωμοσίας θα προεδρεύσει ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ως ο πρώτος τη τάξει επανεκλεγείς βουλευτής. Η Ολομέλεια θα συνέλθει εκ νέου την επομένη στις 11 το πρωί με αντικείμενο την εκλογή νέου Προέδρου του Σώματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]