Βενιζέλος: Προσκλητήριο επιστροφής στους διαγραφέντες , υποψήφιοι και οι διαφωνούντες


  Προσκλητήριο επιστροφής στους διαγραφέντες , υποψήφιοι και οι διαφωνούντες,είπε ο Ε. Βενιζέλος στο Εθνικό συμβούλιοΣτη μάχη των εκλογών δεν περισσεύει κανείς» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε «πόλεμο» και οι εκλογές που έρχονται είναι οι πιο κρίσιμες από τη Μεταπολίτευση. Στη συνέχεια απηύθυνε μήνυμα συστράτευσης σε παλιά στελέχη που αποχωρούν, ακύρωσε την απόφαση του προκατόχου του  ότι δεν θα είναι υποψήφιοι ξανά όσοι βουλευτές του κόμματος παραμένουν στην Κ.Ο αλλά , αλλά είχαν διαφοροποιηθεί σε καταψηφίζοντας άρθρα του δεύτερου Μνημονίου και τέλος έστειλε και μήνυμα επιστροφής προς τους διαγραφέντες βουλευτές:

Τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος
«Και επειδή βλέπω φίλους και συντρόφους να θέλουν να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων, δεν τους κακίζω καθόλου, και θεωρώ ότι είναι μια φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης, που μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε ανανεωμένα ψηφοδέλτια σε ποσοστό πάνω από 60%...Πρέπει να στρατευθούν όσοι αποδέχονται την στρατηγική της παράταξης και ως νέος πρόεδρος οφείλω να κάνω μια κίνηση ενότητας απέναντι στην οποία απαιτείται υπεύθυνη ανταπόκριση γιατί δεν μπορεί να επαναλαμβάνουμε αυτές τις ευκαιρίες. Εντάσσονται στα ψηφοδέλτια του Κινήματος όλα τα μέλη της ΚΟ, ενώ αυτοί που μπορεί τώρα να μην ανήκουν τυπικά στην ΚΟ, καλούνται να επανενταχθούν εφόσον αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έθεσα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών είναι  «αν η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία της στο ευρώ, έστω και αν οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί, ή αν θα ακολουθήσουμε μια τυφλή πορεία προς κάπου αλλού χωρίς κανείς να λέει πού οδηγεί αυτή η πορεία».

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στις δηλώσεις του ότι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτιά. «Είναι ρεαλιστικός ο στόχος μας; Η απάντηση είναι ναι. Τώρα διαμορφώνονται οι συσχετισμοί και τώρα είναι η ώρα να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να μιλήσουμε την ώρα της αλήθειας». Σχολίασε δε, την αυτοδυναμία που πρέπει να  βγάλει η κάλπη από τις εκλογές, λέγοντας  ότι αυτή η πρόταση έχει να κάνει με τη δημοσιονομική εξυγίανση, τη συμμετοχή της χώρας στις νέες θεσμικές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.«Σημαίνει ότι ο Έλληνας γίνεται υπερήφανος, ασφαλής και αξιοπρεπής» υπογράμμισε.

Ο κ. Βενιζέλος,  αναγνώρισε ότι το περιβάλλον είναι δύσκολο και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθυνθεί σε ένα δύσπιστο πλέον εκλογικό σώμα. «Εμφανίζονται φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας. Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Η Βουλή των Ελλήνων δεν θα γίνει χώρος υποδοχής των νοσταλγών του φασισμού και του ναζισμού» τόνισε χαρακτηριστικά .
Πρόσθεσε ότι οι εκλογές πρέπει να είναι το θεμέλιο της λύσης και της εξόδου από την κρίση και επεσήμανε πως οι πολίτες θα αποφασίσουν για την καθαρή θέση του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε, δυσκολεύεται να καταλάβει αυτούς που θέλουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αλλά δεν θέλουν να αναλάβουν κανένα κόστος και δεν αποδέχονται καμία υποχρέωση. «Εδώ ανήκει και η ίδια η ΝΔ που κατέφερε να διαπαιδαγωγήσει τα στελέχη της σε αδιέξοδη αντιμνημονιακή πολιτική» σημείωσε.
«Οφείλουμε, ξεκινώντας την πορεία προς τις εκλογές, να κατανοήσουμε την κατάσταση της χώρας, το σημείο που βρίσκεται η κοινωνία. Η απογοήτευση, η αμηχανία, η αμφιθυμία, οδηγεί τον τόπο σε αδιέξοδο. H στάση της κοινής γνώμης είναι αντιφατική» τόνισε ενώ επιτέθηκε και στη ΝΔ λέγοντας ότι η επιδίωξη για αυτοδυναμία εκ μέρους της, στις εκλογές, είναι «εκτός τόπου και χρόνου».

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ για μεγάλο διάστημα μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ωστόσο, τη δύσκολη στιγμή των διαπραγματεύσεων, «κρύφτηκε πίσω από εμάς» και εγκατέλειψε τα περί επαναδιαπραγμάτευσης. Προειδοποίησε όμως ότι τη θέση της ΝΔ έχουν πάρει άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί, οι οποίοι μιλούν τώρα «αόριστα» για το ίδιο ζήτημα.

«Το ζητούμενο πλέον είναι να προστατέψουμε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, να κάνουμε με δίκαιο τρόπο τα επόμενα βήματα για την οριστική έξοδο από την κρίση» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ενώ έκανε λόγο  «για ένα νέο συμβόλαιο που πρέπει να υπογράψει το ΠΑΣΟΚ με το λαό, το συμβόλαιο της αλήθειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]