ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Πρώτο πείραμα με το «κίνημα της πατάτας»

Μια πρώτη γεύση από το «κίνημα της πατάτας», που τις τελευταίες μέρες σαρώνει την Ελλάδα και καθημερινά βρίσκεται στην επικαιρότητα, θα πάρουν την ερχόμενη Παρασκευή οι κάτοικοι των Ιωαννίνων και του Λεκανοπεδίου.Το πλέον επώνυμο και γνωστό προϊόν της πατάτας στην Ήπειρο παράγεται ως γνωστό από τους καλλιεργητές της Χρυσοβίτσας. Η διάθεση της παραγωγής αποτελεί εδώ και χρόνια μείζον πρόβλημα για τους αγρότες του ορεινού χωριά, παρότι η συγκεκριμένη πατάτα αποτελεί πιστοποιημένο προϊόν, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι καλλιεργητές.
Το πρόβλημα της διάθεσης του προϊόντος, μετά από κάθε καλή χρονιά παραγωγής, απασχολεί και φέτος τους καλλιεργητές, καθώς 2.000 τόνοι πατάτας και πλέον παραμένουν στις αποθήκες και θα πρέπει να πουληθούν μέσα στον επόμενο μήνα.
Την περασμένη Κυριακή, με αφορμή και το «κίνημα της πατάτας», που βρίσκεται σε έξαρση, οι καλλιεργητές της Χρυσοβίτσας συναντήθηκαν και συζήτησαν για το πλαίσιο που θα ακολουθήσουν προκειμένου να ενισχύσουν τη σχέση τους με τους καταναλωτές της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων. Έτσι, οι αγρότες αποφάσισαν να ξεκινήσουν την «εκστρατεία» διαφήμισης της πατάτας της Χρυσοβίτσας από τα Γιάννενα. Στόχος τους είναι την ερχόμενη Παρασκευή να έρθουν στα Γιάννενα και να μοιράσουν πατάτες, σε συσκευασίες πέντε κιλών, δωρεάν σε καταναλωτές. Σημείο διάθεσης, βάσει του μέχρι τώρα σχεδιασμού, θα είναι η κεντρική πλατεία της πόλης (έξω από το περιφερειακό μέγαρο), όπου οι αγρότες θα μοιράσουν ποσότητα πατάτας στους γιαννιώτες.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ 

διαβάστε όλο το άρθρο εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]