«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ»!

Υποχρεωτική θεωρεί ο διεθνής οίκος Moody's την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων σε ποσοστό 85,8%, υποστηρίζοντας πως διατηρεί για τη χώρα μας την κατώτατη αξιολόγηση C της και ανακοινώνοντας πως «η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει»! 

Η ανακοίνωση του οίκου ήλθε μετά την εκ μέρους της Ελλάδας ενεργοποίηση των CACs, δηλαδή των ρητρών συλλογικής ευθύνης, προκειμένου να επιτευχθεί «κούρεμα» άνω του 97%. 


Η εισήγηση έγινε από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα της Παρασκευής. 

Οι όροι της ανταλλαγής περιλαμβάνουν ζημιά για τους επενδυτές τουλάχιστον 70% στην καθαρή παρούσα αξία του υπάρχοντος χρέους και επομένως, σύμφωνα με τους προσδιορισμούς του Moody’s, αυτή η ανταλλαγή είναι «υποχρεωτική» και ως εκ τούτου αποτελεί χρεοκοπία. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Moody’s είχε υποβαθμίσει την Ελλάδα σε C από Ca στις 2 Μαρτίου μετά την ανακοίνωση των προτάσεων για την ανταλλαγή των ομολόγων. 

Την ίδια ώρα, στην κατηγορία «RD» («restricted default») υποβάθμισε η Fitch την Ελλάδα, από «C» που ήταν προηγουμένως, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI). 

Στην ανακοίνωσή του ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι θα αναθεωρήσει προς τα πάνω την αξιολόγηση της χώρας μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή του χρέους και εκδοθούν οι νέοι τίτλοι. «Η αξιολόγηση μετά την ανταλλαγή θα είναι πιθανώς χαμηλού "speculative" επιπέδου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


elzoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]