Ένα ποτηράκι την ημέρα το έμφραγμα κάνει πέρα!

Για τις κυρίες που απολαμβάνουν ένα ποτηράκι κρασί με το φαγητό τους τα νέα είναι μάλλον θετικά. Αμερικανική μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν ήπιες ποσότητες αλκοόλ έχουν τελικά μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης μετά από καρδιακό επεισόδιο,συγκριτικά με όσες πίνουν…τσάι!

Τα ενδιαφέροντα ευρήματα έρχονται από τους ειδικούς τηςΙατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντκαι δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «AmericanJournal of Cardiology».

Προστασία ανεξάρτητα από το είδος του ποτού. Στη μελέτη έλαβαν μέρος περισσότερες από 1.200 γυναίκες οι οποίες νοσηλεύθηκαν μετά από καρδιακό επεισόδιο. Οι ερευνητές τους ζήτησαν να δηλώσουν πόσα αλκοολούχα ποτά κατανάλωναν καθημερινά, όπως επίσης και άλλα σημαντικά στοιχεία γύρω από την υγεία και τις καθημερινές τους συνήθειες.

Δέκα χρόνια αργότερα, η ερευνητική ομάδα προχώρησε σε ενημέρωση των στοιχείων αυτών και διαπίστωσε ότι οι 44 γυναίκες στις 100 που απείχαν από το αλκοόλ είχαν πεθάνει. Για όσες έπιναν ένα ποτηράκι πού και πού ο αριθμός αυτός μειωνόταν στις 25 γυναίκες ανά 100, ενώ στην περίπτωση όσων κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ο αριθμός έφτανε μόλις στις 18 γυναίκες ανά 100.

Κάτι τέτοιο, εξηγούν οι επιστήμονες, μεταφράζεται σε χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου κατά 35% στις γυναίκες που κατανάλωναν γενικώς αλκοόλ, σε σχέση με όσες δεν έπιναν καθόλου.

«Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι δεν εντοπίσαμε διαφορές ανάμεσα στα διαφορετικά είδη αλκοολούχων ποτών» αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Τζόσουα Ρόζενμπλουμ.
 
πηγη lay-out.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]