ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

«Παράθυρο» Καψή για μέτρα και μετά τον Ιούνιο – Έχουν συμφωνηθεί οι απολύσεις στο δημόσιο


«Παράθυρο» Καψή για μέτρα και μετά τον Ιούνιο – Συμφωνημένες οι απολύσεις στο δημόσιο. Μεγάλη πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση το πώς θα περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα, είπεΑνοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής το ενδεχόμενο να χρειαστούν και νέα πρόσθετα μέτρα εκτός από αυτά που θα ληφθούν τον Ιούνιο! Συγκεκριμένα, ο κ. Καψής, χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση πώς θα περάσει στα πρωτογενή πλεονάσματα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα επικείμενα μέτρα του Ιουνίου δεν θα είναι αρκετά, ενώ επίσης, επιβεβαίωσε και πάλι ότι έχει συμφωνηθεί με την τρόικα να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο (έπειτα από αξιολόγηση, όμως, όπως είπε).

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Καψής είπε πως «τα μέτρα του Ιουνίου δεν ξέρω αν θα είναι τρισχειρότερα, θα είναι όμως δύσκολα, πολύ δύσκολα» και εξήγησε ότι «θα πρέπει να κλείσει το έλλειμμα, άρα θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα». Κατά τον ίδιο, μάλιστα, «δεν είναι καμιά κεραμίδα ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα τον Ιούνιο». Σε ό,τι έχει να κάνει με τις απολύσεις στο δημόσιο, είπε πως «το ότι θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο είναι βέβαιο, αυτό έχει συμφωνηθεί, όμως θα γίνει μετά από αξιολόγηση» και πρόσθεσε ότι θα γίνουν δεκαπέντε χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
 Ακόμη, ο κ. Καψής προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση μεταβατικών διατάξεων για τους εργαζομένους στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, οι οποίοι καταργούνται.  
«Η εκτίμηση είναι ότι κάποια στιγμή το 2013 η οικονομία θα πάρει μπροστά», είπε και σημείωσε ότι «ο ένας χρόνος είναι ο πολύ δύσκολος, όταν θα αρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία, τα πράγματα θα βελτιωθούν».
Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση: Είναι επιλογή «αντί να κόβονται θέσεις εργασίας να μειωθούν οι μισθοί», είπε και υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να κρατηθούμε στην ευρωζώνη. Έχετε κάποια άλλη καλύτερη λύση από την μείωση των μισθών;», αναρωτήθηκε και εκτίμησε ότι «το φως στο βάθος του τούνελ είναι η ανάπτυξη και η ανάπτυξη προϋποθέτει ανταγωνιστικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]