Γιαννιώτικο γάλα και κρέας θέλει να πιστοποιήσει η ΕΑΣΙ.Λείπουν όμως οι υποδομές για εκμετάλλευσή του…

Κάπως αργά φαίνεται, ότι σκέφτηκε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων (ΕΑΣΙ) να ξεκινήσει τις ενέργειες πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων, με σκοπό να προσδώσει υπεραξία στα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα της περιοχής και να τα κάνει πιο ανταγωνιστικά, έναντι των άλλων ομοειδών τους. 

Όπως ανακοίνωσε χθες, θα καταθέσει φάκελο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για χαρακτηρισμό του παραγόμενου πρόβειου γάλακτος των Ιωαννίνων  σαν προϊόν  προστατευόμενης Γεωγραφικής ένδειξης. Παράλληλα δρομολογεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αναγνώριση του κρέατος των αυτοχθόνων Ελληνικών φυλών της Ηπείρου. Όλες τις ενέργειες θα υποστηρίξει το τμήμα Ζωικής παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ αρωγός θα είναι και η «Δωδώνη».
Ωστόσο, αν και η πρωτοβουλία είναι θετική, θα έπρεπε πρωτίστως η ΕΑΣΙ, όπως και όλες οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών στην Ήπειρο να μεριμνήσουν για την δημιουργία και αξιοποίηση των απαραίτητων υποδομών, οι οποίες θα εξασφαλίζουν, αρχικά την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου και στη συνέχεια την διανομή τους.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]