Λάδι & νερό καρύδας: αδυνατίζουν τελικά;

Η Ριάνα, η Μιράντα Κερ και η Μαντόνα ήταν οι πρώτες που αγάπησαν τα προϊόντα καρύδας!
Ποιό παρθένο ελαιόλαδο; Η Ριάνα ποζάρει πίνοντας νερό καρύδας, η Μαντόνα αγοράζει μετοχές στην πιο μεγάλη φίρμα νερού καρύδας και το θαυματουργό λάδι καρύδας που η Μιράντα Κερ υποστηρίζει πως καταναλώνει και έτσι έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης, ξεπουλάει μέσα σε λίγες ώρες!

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τα προϊόντα καρύδας, πόσο βοηθούν τη μάχη με το αδυνάτισμα και τι επισημαίνουν οι ειδικοί!


Πολλές εταιρίες που ασχολούνται με την ομορφιάς και περιποίηση έχουν περιλάβει την καρύδα στα νέα τους προϊόντα αλλά αυτό δεν είναι κάτι φρέσκο. Το γάλα καρύδας πάντα θεωρούνταν ευεργετικό για την επιδερμίδα (πλην ορισμένων τύπων που έκλειναν τελικά τους πόρους) αλλά πολύ πρόσφατα τα παράγωγα της καρύδας μπήκαν με τέτοια έξαρση στη διατροφή μας.

Το λάδι καρύδας: Η ινδική και ταϊλανδέζικη κουζίνα στηρίζεται στην καρύδα αλλά οι δυτικοί πολιτισμοί την απέφυγαν επιμελώς για πολλές δεκαετίες εξαιτίας των υψηλών κορεσμένων λιπαρών της.

Το λάδι καρύδας αποτελεί την τροφή με τα περισσότερα κορεσμένα λιπαρά στον πλανήτη. Βέβαια, οι λάτρεις του λαδιού αυτού επιμένουν πως τα κορεσμένα είναι τα πιο σταθερά λιπαρά, οπότε αποτελούν ιδανική επιλογή για τη μαγειρική καθώς δεν οξειδώνονται σε μεγάλες θερμοκρασίες.


Τελευταίες έρευνες που δημοσιεύτηκαν ανά τον κόσμο, υποστηρίζουν άλλωστε πως το λάδι καρύδας μπορεί να μειώσει την παχυσαρκία και να βοηθήσει στην αύξηση των θερμίδων που καίνε τα άτομα που μαγειρεύουν με αυτό σε τακτική βάση.


Το διάσημο μοντέλο Μιράντα Κερ υποστήριξε πως κατανάλωνε λάδι καρύδας (4 κουταλάκια του γλυκού καθημερινά) στις σαλάτες, στη μαγερική, ακόμα και στο τσάι της και έτσι έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης. Το λάδι καρύδας της “Victoria's Secret” ξεπούλησε μέσα σε λίγες ώρες στο site της εταιρίας και όχι άδικα μετά από τέτοιες δηλώσεις.


Ταυτόχρονα, λάδι καρύδας καταναλώνουν και πολλοί αθλητές, καθώς δεν χρειάζεται να περάσει από το συκώτι ή τη χολή για να χωνευτεί, οπότε προσφέρει ενέργεια στο λεπτό, αυξάνοντας τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού και λιώνοντας το λίπος ευκολότερα.


Παρ' όλα αυτά, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η υπερβολική κατανάλωση λαδιού καρύδας, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Το λάδι αυτό περιέχει περισσότερα κορεσμένα λιπαρά σε σχέση και με το βούτυρο αυξάνοντας τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα.


Το γάλα καρύδας:

Όταν μιλάμε για νερό καρύδας πρέπει να το διαχωρίζουμε από το γάλα καρύδας. Το γάλα καρύδας προέρχεται από το στρίψιμο της λευκής σάρκας της καρύδας. Για το λόγο αυτό, το γάλα καρύδας όπως και η σάρκας της, περιέχει πολλές θερμίδες. Ένα φλιτζάνι φτάνει τις 550 θερμίδες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι λιπαρά!


Το νερό καρύδας που αποτελεί την απόλυτη διατροφική μόδα της εποχής, αγαπιέται ιδιαιτέρως από τις δάσημες κυρίες διεθνώς. Μείνε συντονισμένη στο WomenOnly για να μάθεις τα πάντα για το νερό καρύδας στο δεύτερο μέρος.

Κ.Π

womenonly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]