Διαφωνίες βουλευτών ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Λοβέρδου & εργασιακή εφεδρεία

Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα προέκυψε στο ΠΑΣΟΚ, όπως επιβεβαιώνει και επιστολή εννέα βουλευτών προς τον υπουργό Οικονομικών για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, ενώ αντιδράσεις προκάλεσαν και οι δηλώσεις Λοβέρδου, με τις οποίες στράφηκε κατά των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και της αριστεράς γενικότερα!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην επιτροπή Υγείας της Βουλής είπε μεταξύ άλλων ότι «το 1 εκατομμύριο υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια  πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς…» και πρόσθεσε: «Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην Μαρφίν. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σα να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι, στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνο εάν είσαι αριστερός. Εάν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες. Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση».
Για τις δηλώσεις Λοβέρδου
 «Οι δηλώσεις αυτές δεν διευκολύνουν αλλά αποδυναμώνουν τις αλλαγές», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας   μιλώντας στη ΝΕΤ, ενώ παραδέχτηκε ότι για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο ευθύνεται το πολιτικό σύστημα.
«Διαφωνώ με την προσέγγιση Λοβέρδου. Πρέπει να σταματήσουμε να στοχοποιούμε τις κοινωνικές ομάδες», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο βουλευτής Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιτζέρης, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε ότι «είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα στη δημόσια διοίκηση. Κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλεία τους και κάποιοι είναι υπεράριθμοι, αλλά το πρόβλημα είναι δομικό» επισήμανε.
Από την πλευρά του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Καρυπίδης, δήλωσε ότι «είναι ισοπεδωτική και μηδενιστική η δήλωση Λοβέρδου. Οι υπάλληλοι δεν είναι απέναντι μας». 
Πάντως, παρά τις αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας παραμένει ανυποχώρητος στις δηλώσεις του. Συγκεκριμένα, σε νέα παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε ότι «δεν πιστεύω ότι κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα αμφιβάλλει ότι εγώ λέω τα πράγματα με το όνομά τους ή τουλάχιστον προσπαθώ. Δεν φοβάμαι να πω αυτό που θέλω και οι χθεσινές μου παρεμβάσεις είναι η απόδειξη. Η πραγματικότητα πρέπει να κατατίθεται ώστε τα μέτρα που λαμβάνονται μετά να είναι συνάρτηση της πραγματικότητας κι όχι αοριστολογιών».
Τον κ. Λοβέρδο κάλυψε εξάλλου με δηλώσεις του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος, λέγοντας: «Ο κ. Λοβέρδος έθεσε ένα γενικότερο πλαίσιο για το κατά πόσο ο δημόσιος τομέας θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο δημόσιος τομέας είναι μεγάλος και αντιπαραγωγικός, ενώ υπάρχει και ένας ιδιωτικός τομέας που στηρίζεται στις κρατικές επιδοτήσεις και διευκολύνσεις… Η κατεύθυνση που έδωσε ο κ. Λοβέρδος για παραγωγικό δημόσιο τομέα μας βρίσκει σύμφωνους όλους».
Επιστολή βουλευτών για την εργασιακή εφεδρεία
Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία του ζητούν να μην υιοθετήσει το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, έστειλαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Τζελέπης, Νίκος Ζωϊδης, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Όλγα Ρενταρή, Αθανασία Μερεντίτη, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μιχάλης Παντούλας και Σπύρος Μοσχόπουλος.

Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι «η αντιμετώπιση μέχρι τώρα, του θέματος από την κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά στη σωστή κατεύθυνση είναι». «Θεωρητικολογούμε για πλεονάζουσες και ελλειμματικές υπηρεσίες, χωρίς να εκπονούμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης εφαρμογής, που θα στοχεύει στην σωστή και άρτια στελέχωση ελλειμματικών υπηρεσιών και οργανισμών, με το θεωρούμενο πλεονάζον προσωπικό», τονίζουν. Καλούν την κυβέρνηση, «αντί να εφαρμόσει την αντιδραστική πρόταση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία και τις πιθανές απολύσεις, να προχωρήσει άμεσα σε σχέδιο μετακινήσεων, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε κρίσιμους τομείς».

«Αν δεν εφαρμοστεί πρώτα αυτό το σχέδιο αναστελέχωσης και ανασυγκρότησης των υπηρεσιών και των οργανισμών, δεν μπορεί να κριθεί με επιμέρους ρυθμίσεις, που μάλιστα διαφέρουν και είναι σε άλλη λογική από οργανισμό σε οργανισμό και από υπουργείο σε υπουργείο, ποιοί περισσεύουν και ποιοι όχι», προσθέτουν.
Αναφέρονται μάλιστα σε χαρακτηριστικές «τραγελαφικές» περιπτώσεις όπως ο  ΟΑΕΔ, όπου, «ενώ έγινε η προκήρυξη για μετάταξη και έχει ολοκληρωθεί, είναι «παγωμένη» και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί, παραμένουν «πλεονάζοντες στους οργανισμούς που υπηρετούν και οι υπηρεσίες του Οργανισμού παραμένουν χωρίς στελέχωση».

http://www.eklogika.gr/news/5957

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]