Ο πολυεκαττομυριούχος που σκότωσε 21χρονο αγόρι

Ο 64χρονος πολυεκατομμυριούχος Keneth Noye, είχε φυλακιστεί το 2000 για τη δολοφονία του 21χρονου Stephen Cameron, τον οποίο μαχαίρωσε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια... ενός αγώνα ράλλυ τέσσερα χρόνια νωρίτερα.



Ο πολυεκατομμυριούχος Keneth Noye, ο οποίος διέφυγε στην Ισπανία μετά τη δολοφονία, αρνήθηκε ότι σκότωσε τον 21χρονο, ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Το αίτημα απορρίφθηκε από την παλιά επιτροπή του Bailey.


Μόλις δύο χρόνια νωρίτερα είχε αφεθεί ελεύθερος από τη φυλακή αφού εξέτισε οκτώ χρόνια απο τα 14 χρόνια ποινής που του είχαν επιβάλλει για τη συμμετοχή του σε ληστεία το 1983 στη Brinks Mat όπου είχε αρ[άξει 26.000.000 λίρες.


Σήμερα έγινε γνωστό ότι έχει μεταφερθεί κρυφά από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Whitemoor στις φυλακές του Lowdham Grange, κοντά στο Νότιγχαμ.


Εκεί ο κάθε κρατούμενος θα έχει ένα κελί για τον εαυτό του, με μια τηλεόραση, ένα PlayStation, ένα ψυγείο και δικό του ντους.


Πηγές αναφέρουν ότι ο Keneth θα μείνει ελεύθερος σε μόλις τέσσερα χρόνια.


Αν και ο ισχυρισμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί, η οικογένεια του Κάμερον αντέδρασε τρομοκρατημένη ακούγωντας την είδηση. "Είναι ένας ακόμα πολύ επικίνδυνος άνθρωπος", είπε ο πατέρας του Κένεθ στην Daily Mirror.


"Πρόκειται να μεταβεί σε μια πιο ήπια φυλακή και ούτε καν να μας ενημερώσατε. Είναι εξωφρενικό.


Και πρόσθεσε: "Με τα λεφτά του και τις επαφές του, θα είναι πιό εύκολο για αυτόν να προσπαθήσει να δραπετεύσει."


Πριν από έξι χρόνια, είχε μεταφερθεί σε άλλη φυλακή με δρακόντεια μέτρα, στη φυλακή Sutton στην Νέα Υόρκη πριν μεταφερθεί στη φυλακή του Whitemoor.


Ο Keneth Noye απαλλάχθηκε απο την δολοφονία με την αιτιολογία ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Ωστόσο, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια για διακίνηση κλεμμένου χρυσού. Αφέθηκε ελεύθερος το 1994. Ο Κάμερον δολοφονήθηκε το 1996.


Μετά ο Noye καταδικάστηκε το 2000, ενώ οι προσφυγές κατά το 2001 και το 2004 απέτυχαν. Όμως την περασμένη χρονιά η υπόθεσή του παραπέμφθηκε στο Εφετείο από την Επιτροπή Ποινικής Αναθεώρησης που εξετάζει αυτές τις υποθέσεις.


Εκπρόσωπος απο την υπηρεσία φυλακών, δήλωσε: "Δεν κάνω σχόλια για τη θέση των κρατουμένων."

http://neatoday.blogspot.com/2011/09/21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]