ΠΑΤΡΑ: Τον δάγκωσαν για 10 ευρώ

Δεν είχαν τον... Θεό τους οι τρεις νεαροί ληστές, αφού δεν δίστασαν να βάλουν στο «στόχαστρό» τους ακόμα και άτομο με αναπηρία! Και μάλιστα τον γνωστό στους Πατρινούς Στέφανο Ζευγίτη, τον 65χρονο δηλαδή που αποτελεί μία από τις πιο γνώριμες φυσιογνωμίες της πόλης καθώς επί σειρά ετών εκδίδει αιτήσεις για πολίτες ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο της πόλης. Και το χειρότερο είναι, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος", ότι οι θρασύτατοι ληστές έφθασαν στο σημείο ακόμα και να τον... δαγκώσουν δυνατά στο χέρι για να μπορέσουν να κάμψουν την αντίσταση που εκείνος προέβαλε και να μπορέσουν να του αρπάξουν το πορτοφόλι με τα χρήματα.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής κοντά στην οδό Ακρωτηρίου. Ο 65χρονος περπατούσε και αμέσως έγινε «στόχος» για τους τρεις δράστες. Μπήκαν μπροστά τους και τον αιφνιδίασαν. Οι δύο τον ακινητοποίησαν και ο τρίτος προσπαθούσε να βγάλει το πορτοφόλι από την πίσω τσέπη του παντελονιού του θύματος. Αλλά ο 65χρονος, ο οποίος δεν μπορούσε να φωνάξει λόγω του προβλήματός του, προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να αντισταθεί. Οι ληστές, όμως, δεν είχαν ούτε ιερό ούτε όσιο. Άρχισαν να τον γρονθοκοπούν και να τον κλωτσούν στο πρόσωπο και το σώμα ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Όταν έπεσε αιμόφυρτος συνέχισαν τα χτυπήματα. Παρ' όλα αυτά ο τρίτος της παρέας δυσκολεύτηκε να αφαιρέσει το πορτοφόλι, αφού παρά τα χτυπήματα το θύμα είχε καταφέρει να του κρατήσει το χέρι και δεν τον άφηνε με τίποτα. Έτσι ο ληστής αποφάσισε να σκύψει και να τον δαγκώσει με δύναμη στον καρπό και το μπράτσο αναγκάζοντάς τον να τον αφήσει.
Έτσι, κατάφερε να πάρει μαζί του το πορτοφόλι με τα λιγοστά χρήματα που υπήρχαν μέσα (γύρω στα 70 ευρώ) και να εξαφανιστεί μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του. Το θύμα εντόπισαν περαστικοί πεσμένο στο έδαφος και μέσα στα αίματα και ο 65χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα.
Καταδίωξη... τιμής για τους αστυνομικούς
Ειδοποίησαν την αστυνομία και μόλις οι αστυνομικοί της άμεσης δράσης πληροφορήθηκαν ότι οι δράστες είχαν επιτεθεί σε έναν ΑμεΑ, εξοργίστηκαν ακόμα περισσότερο. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ένας εξ αυτών, ο οποίος εκείνη την ώρα είχε βάρδια στο κέντρο επιχειρήσεων της υπηρεσίας, βγήκε έξω με το περιπολικό όταν έμαθε ότι το θύμα ήταν ο συμπαθής 65χρονος και μαζί με τους άλλους άνδρες της άμεσης δράσης άρχισαν να ψάχνουν. Και ήταν αυτός που μαζί με έναν συνάδελφό του εντόπισε τους τρεις ληστές στην περιοχή της Οβρυάς απ' όπου ξεκίνησε κινηματογραφική καταδίωξη. Η οποία κράτησε για πάνω από μισή ώρα. Όμως ο αποφασισμένος αστυνομικός κατάφερε να κόψει τον δρόμο στους δράστες και μαζί με τον υφιστάμενό τους να τους ακινητοποιήσει και τους τρεις! Και να αποδειχθεί πως επρόκειτο για έναν... 17χρονο, έναν 25χρονο και έναν 33χρονο, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία.


http://www.dete.gr/news.php?article_id=56184

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]