Δώδεκα ώρες χωρίς νερό για μια... βάνα

anatolh_katsika_dromosΧωρίς νερό για περίπου δώδεκα ώρες έμεινε ολόκληρη η Ανατολή, από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης, εξαιτίας μιας βλάβης που διαπιστώθηκε στο δίκτυο ύδρευσης που διέρχεται την Λεωφόρο Ιωαννίνων.
Η πολύωρη όμως διακοπή, η οποία ήρθε μόλις μερικές μέρες μετά απ' αυτές λόγω της λειψυδρίας, δεν οφείλεται τόσο στο είδος της βλάβης αλλά στην αδυναμία να απομονωθεί μέρος του δικτύου μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής.
Η βλάβη εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης που υδροδοτεί ολόκληρη την Ανατολή και το οποίο είναι αρκετά πεπαλαιωμένο.
Η κατασκευή του μάλιστα έγινε με τέτοιο τρόπο που σε περιπτώσεις σαν και την προχθεσινή να μην μπορεί να απομονωθεί το κομμάτι του δικτύου που έχει πρόβλημα, αλλά να χρειάζεται η πλήρης διακοπή παροχής νερού σε όλο το δίκτυο.
Πιο συγκεκριμένα κατά μήκος των υδρευτικών σωλήνων δεν υπάρχουν βάνες οι οποίες θα μπορούσαν να κλείσουν ώστε η διακοπή του νερού να περιοριστεί σε μερικές μόνο γειτονιές της Ανατολής, κι έτσι η μόνη λύση είναι η πλήρης διακοπή του νερού από την κεντρική δεξαμενή.
Αυτό επισημαίνει άλλωστε και ο Δήμος Ιωαννιτών, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι μετά τον Καλλικράτη, το δίκτυο του πρώην δήμου Ανατολής.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]