ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Παράθυρό για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ άφησε ο Βενιζέλος

Ανοιχτός στην προοπτική συζήτησης για δραστικές μειώσεις στους συντελεστές ΦΠΑ, υπό την προϋπόθεση ότι «πρώτα θα συμφωνήσουμε για απλά μέτρα απόδοσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Παράλληλα, πάντως ο κ. Βενιζέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το μέτρο της αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση θα λειτουργήσει κανονικά.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση συζητά με την τρόικα μέτρα ανάσχεσης της ύφεσης. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις συνομιλίες με τους εκπροσώπους της τρόικας, σημείωσε πως σε αυτές τέθηκε το θέμα των διαρθρωτικών μέτρων, τα οποία χαρακτήρισε «φυγή προς τα εμπρός για τη χώρα», τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί νέα ώθηση στην υλοποίησή τους. Με την τρόικα, είπε, κάνουμε μια από κοινού εκτίμηση των μακροοικονομικών δεδομένων και συζητάμε για τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Ερωτώμενος για τα σενάρια συγκυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε μη ρεαλιστικό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο όπως επεσήμανε, η καθαρή και έντιμη συνεργασία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης έχει πολύ μεγάλη σημασία. Σε μια κρίση, είπε, χρειάζονται υπερβάσεις, αλλά δεν προσφέρει τίποτα η ανακύκλωση της συζήτησης για συγκυβέρνηση.
Όσον αφορά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, ανέφερε ότι συζήτησαν για όλο το φάσμα των θεμάτων σε ένα κλίμα υψηλού πολιτικού πολιτισμού και έκανε λόγο για ειλικρινή και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε κρισιμότατες τις εβδομάδες μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και υπογράμμισε ότι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι οι πρόωρες εκλογές.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε ότι οι εγγυήσεις προς την Φινλανδία τις οποίες συζητεί η κυβέρνηση είναι «απολειστικά χρηματοοικονομικού χαρακτήρα». «Μιλάμε πάντα για εγγυήσεις χρηματοοικονομικού χαρακτήρα που δεν δημιουργούν πρόβλημα στο πρόβλημα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας», είπε σχετικά.
Τέλος, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με τις προσωπικές του προοπτικές-επιδιώξεις, παρατήρησε πως δεν έχει συμβατικές ματαιοδοξίες και δεσμεύθηκε πως θα φέρει εις πέρας την αποστολή που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]