Γεμίζει...χιλιόμετρα το Peugeot tweet 150
Η γαλλική εταιρεία μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι των οικονομικών σκούτερ με το νέο Tweet 150. Ακολουθεί και αυτό την δοκιμασμένη λύση των 16άρηδων τροχών για μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Ο κινητήρας του είναι αερόψυκτος, με χωρητικότητα 150κ.εκ. και η τροφοδοσία του γίνεται με καρμπυρατέρ. Έχει επίπεδο πάτωμα για μεγαλύτερη ευχρηστία και κάτω από την σέλα χωράει ένα jet κράνος.
Ελαφρύ, αερόψυκτο, με τροχούς μεγάλης διαμέτρου(16in) το νέο μοντέλο της Peugeot έχει και δελεαστική τιμή(1899ευρώ) για να αποτελέσει ένα εργαλείο καθημερινής μετακίνησης.
Ο αερόψυκτος κινητήρας των 149,6 κ.εκ που τροφοδοτείται από καρμπυρατέρ, αποδίδει 10,3 ίππους/7500 σ.α.λ. και 1,08 Kgm/ 6500 σ.α.λ. ροπή ονομαστικές τιμές.
Το βάρος του είναι μικρό, 109 ονομαστικά κιλά στεγνό, ενώ το κέντρο βάρους δίνει την αίσθηση ότι είναι χαμηλό. Ο αναβάτης τοποθετείται μέσα και πάνω από το σκούτερ, η θέση οδήγησης είναι ουδέτερη.
Η οδήγηση του Tweet, καταφέρνει και χρωματίζει τις μετακινήσεις του οδηγού. Το αποτέλεσμα είναι ότι η φοβερή ευελιξία συνδυάζεται με πολύ καλή σταθερότητα.
Χρησιμοποιούνται δισκόφρενα διάστασης 226 χιλ. και στους δύο τροχούς. Yπάρχει μια δαγκάνα με δύο έμβολα και πλαστικό σωληνάκι μπροστά. Πίσω χρησιμοποιείται δαγκάνα μονού εμβόλου και μεταλλικό σωληνάκι αντίστοιχα. Είναι δυνατά με καλή αίσθηση σε δρόμους με καλή πρόσφυση. Τα φρεναρίσματα πανικού θα απαιτήσουν κάποια προσοχή σε δρόμους με μέτριο συντελεστή τριβής, επειδή οι τροχοί μπορούν να μπλοκάρουν.
Οι αναρτήσεις έχουν σκληρή ρύθμιση, περισσότερο από αυτό που περιμένει ένας αναβάτης σκούτερ. Δηλώνει έτσι ένα ξεκάθαρο σπορ χαρακτήρα. Πίσω υπάρχουν δύο αμορτισέρ. Τα ελαστικά είναι μάρκας CST με διαστάσεις 90/80-16 μπροστά και 110/70-16 πίσω. Αποτελούν μια μέτρια λύση, κατάλληλη μόνο για καλό οδόστρωμα
http://www.skai.gr/news/auto/article/171120/gemizeihiliometra-to-peugeot-tweet-150/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.