Το ελαιόλαδο μειώνει τον κίνδυνο του εγκεφαλικού σύμφωνα με νέα μελέτη

Το ελαιόλαδο μειώνει τον κίνδυνο του εγκεφαλικού σύμφωνα με νέα μελέτηΜια νέα γαλλική επιστημονική μελέτη αναφέρει πως η κατανάλωση του ελαιόλαδου μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού. Σύμφωνα με δημοσίευση που έγινε στο περιοδικό “Neurology” της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας και κάνοντας μελέτες πέντε ετών, σε 3 πόλεις (Μπορντό, Ντιζόν, Μονπελιέ), σε περίπου 7.600 άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, από τα οποία 148 υπέστησαν εγκεφαλικό σε αυτό το διάστημα. Οι συμμετέχοντες είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες ανάλογα με το πόσο ελαιόλαδο κατανάλωναν (καθόλου, μέτρια, πολύ). Διαπιστώθηκε ότι όσοι ανήκαν στην κατηγορία που έκανε την πιο «εντατική» κατανάλωση ελαιολάδου (τόσο σε σαλάτες, όσο και στο μαγείρεμα), είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου λάδι.


«Η έρευνά μας δείχνει ότι πρέπει να υπάρξουν νέες συστάσεις για την ημερήσια διατροφή, ώστε να αποφεύγονται τα εγκεφαλικά στα άτομα άνω των 65 ετών. Τα εγκεφαλικά είναι τόσο συχνά στους ηλικιωμένους και το ελαιόλαδο είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος αποφυγής τους», όπως είπε η Σαμιέρι.

Ο Νικόλαος Σκαρμέας, ελληνικής καταγωγής, ο οποίος είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, αναφέρει ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια συστατικά του ελαιόλαδου επιφέρουν την προστατευτική δράση τους. Σημειώνει πάντως ότι μόνο νέες μελλοντικές κλινικές δοκιμές μπορούν να αυξήσουν την εμπιστοσύνη στα νέα ευρήματα και να οδηγήσουν πιθανώς σε νέες προληπτικές ιατρικές συστάσεις για την αποφυγή του εγκεφαλικού.

πηγη http://www.tsantiri.gr/iatrika/to-eleolado-mioni-ton-kindino-tou-egkefalikou-simfona-me-nea-meleti.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]