Ιωάννινα:Ένα εργοτάξιο στην είσοδο της πόλης

Εντός ολιίγων ημερών ένα εργοτάξιο θα στηθεί την είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή ενός πιο ασφαλούς δρόμου απο τον κόμβο της Ανατολής στο Πανηπειρωτικό Στάδιο μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας Οδού.Στο θέμα αναφέρεται με σημερινό δημοσίευμα (άρθρο με την επιμέλεια της Βαρβάρας Αγγέλη)η εφημερίδα Ηπειρωτικός Αγών:


Το οδικό αυτό τμήμα, μήκους 2,7 χλμ., έχει ιδιαίτερη σημασία για το δίκτυο των οδικών υποδομών της πόλης, καθώς αποτελεί τη σύνδεση της Παράκαμψης των Ιωαννίνων με την Εγνατία οδό. Το καλύτερο αποτέλεσμα βέβαια για την οδική ασφάλεια και την πιο ομαλή ροή της κυκλοφορίας θα επιτυγχανόταν και αν ο κόμβος της Εγνατίας οδού δεν ήταν αυτός που είναι, με όλες τις δυσκολίες που προκαλεί. Σε αυτό το «μέτωπο», δεν υπάρχει κανένα νεότερο από το υπουργείο Υποδομών, και, ως γνωστόν, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.
Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα, το λίφτινγκ των 3 αυτών περίπου χιλιομέτρων θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, αρκεί να λάβει κανείς υπόψη του ότι διασφαλίζεται η πρόσβαση στις επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Όσον αφορά το προφίλ του έργου, αυτό εντάχθηκε στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) πέρσι τον Αύγουστο με προϋπολογισμό 14,5 εκατ. ευρώ. Τη μελέτη για την ανακατασκευή του δρόμου έκανε η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της πρώην Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με την «Εγνατία Οδό Α.Ε.». Ο ανάδοχος, η εταιρία «Κάστωρ», προέκυψε μετά από δεύτερο διαγωνισμό, ο οποίος έγινε στις 20 Δεκεμβρίου του 2010. Η έκπτωση που έδωσε, ήταν αρκετά μεγάλη: 42,1%.
 
Ηπειρωτικός Αγών
 
διαβάστε όλο το άρθρο εδώ http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/12263/2011-06-30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]