ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΒΙΤΡΟ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΒΙΤΡΟ
Στον ιστό της Τέχνης
άνθρωποι και τοπία

Πολύχρωμες πινελιές πλημμύρισε η αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου Αττικής «Θάνος Κωτσόπουλος» από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου ενεστώτος έτους.
«Υπεύθυνοι» και «υπόλογοι» γι΄αυτό 28 δημιουργοί του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδας « Ο Απελλής», οι οποίοι μας προσέφεραν ευχάριστη περιηγητική οπτική ξενάγηση σε 65 συνολικά πρόσφατα έργα τους. Έργα εμπνευσμένα από ζωντανές παραστάσεις της καθημερινής ζωής ή φανταστικές συλλήψεις , αποτυπωμένα με το χρωστήρα της δημιουργίας στον καμβά με κέφι και μεράκι, τέχνη και εμπειρία.
Πρόσωπα, παραστάσεις και εικόνες παρμένες από τον ιστό της πόλης, τη φύση, τις καθημερινές ενασχολήσεις και τα ερεθίσματα που εκπέμπουν οι άνθρωποι, η νεκρά φύση, τα ζώα, τα λουλούδια, η σαγήνη του γαλάζιου υγρού στοιχείου και του καταγάλανου ή ξάστερου ουρανού, πλαστικά και μαγευτικά γυναικεία σώματα, γεωμετρικά σχήματα, αφηρημένη τέχνη και αγιογραφίες με βιβλικές και χριστιανικές μορφές, διαφόρων τάσεων και σχολών, μαγνήτισαν τα βλέμματα φιλότεχνων επισκεπτών και έλκυσαν την προσοχή, το ενδιαφέρον και το θαυμασμό τους.
Συνέβαλε κατά πολύ σ΄αυτό η πολυποικιλότητα των εκτεθειμένων έργων και η συχνή εναλλαγή εικόνων και παραστάσεων σε κάθε βήμα του επισκέπτη. Όχι μόνο ως προς τη σύλληψη και αποτύπωση του χρωστήρα, αλλά και ως προς την τεχνοτροπία. Εραστές της εικαστικής δημιουργίας χρησιμοποίησαν μικτή τεχνική χρησιμοποιώντας λάδι σε καμβά και χαρτί, λαδοπαστέλ και αυγοτέμπερα. Ανάμεσά τους χειροποίητα ξυλόγλυπτα αριστουργήματα, ψηφιδωτά, κολάζ και υπέροχα έργα βιτρό. Όλα μαζί και ανάμεικτα σε απλές και πολύπλοκες συνθέσεις και εναλλασσόμενους  χρωματισμούς και φωτοσκιάσεις έδιναν ζωντάνια και λάμψη στις θέσεις ανάρτησής τους, στον περιβάλλοντα χώρο, στους επισκέπτες.
Κοντά τους οι οικοδεσπότες-δημιουργοί, ξεναγούσαν τους φιλότεχνους στους δρόμους της σύλληψης, σύνθεσης και δημιουργίας  εκάστου έργου, ευχαριστημένοι, ικανοποιημένοι και με το χαμόγελο στα χείλη για την έκδηλη θερμή υποδοχή που επιφυλάχτηκε στα εκθέματά τους από τους προστρέξαντες στην έκθεση.
Ανάμεσά στους εκθέτες και δύο δικές μας, Ηπειρώτισσες. Η Γιαννιώτισσα κ. Ελευθερία Τζιάλλα-Μάντζιου και η Πρεβεζάνα αγιογράφος κ. Μαριάνθη Ανδρίκου-Τζίμα, που κατηύθυνε το χρωστήρα της και πέραν της εικονογραφίας, στις οποίες ανήκουν αντίστοιχα  τα εικονιζόμενα έργα.
Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για τη συμμετοχή τους στην έκθεση και βεβαίως στις διοικήσεις του συλλόγου «Ο Απελλής» και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου που προσφέρει χώρο και βήμα έκφρασης σε κάθε πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία.

Μπάμπης Αρτινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]