ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Έσωσε 350.000 βιβλία από την καταστροφή και τώρα βλέπει το σπίτι της να μην τα χωράει

Έσωσε 350.000 βιβλία από την καταστροφή και τώρα βλέπει το σπίτι της να μην τα χωράει!Ξεκίνησε σαν μια καλή πράξη, αλλά η Shaunna Raycraft στο Pike Lake του Καναδά γρήγορα αντιλήφθηκε ότι είχε μπροστά της έναν εφιάλτη. Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή γυναίκα είδε τη γειτόνισσά της να καίει βιβλία… Ο σύζυγος της γειτόνισσας ήταν βιβλιοφάγος και μετά το χωρισμό τους τα βιβλία τής έμειναν αμανάτι. Στο πέρασμα των χρόνων είχαν μαζευτεί εκατοντάδες χιλιάδες τίτλοι βιβλίων και η Shaunna αποφάσισε να τα σώσει… Όμως κάτι δεν υπολόγισε σωστά!
Είχαν προηγηθεί προσπάθειες της χωρισμένης γειτόνισσας να φέρει κάποιον εκτιμητή ώστε να πουλήσει τη συλλογή, αλλά και προσπάθειες να πουλήσει τα βιβλία ως μεταχειρισμένα σε καταστήματα. Τελικά η Shaunna Raycraft και ο εξίσου βιβλιοφάγος άντρας της αποφάσισαν να αγοράσουν με συμβολικό κόστος ό,τι πρόλαβαν, συνολικά 7.500 κούτες που περιελάμβαναν πάνω από 350.000 βιβλία.

Επί πέντε μέρες το ζεύγος μέτραγε αντίτυπα της Βίβλου και για άλλες τρεις βιβλία για το baseball. Η βιβλιοθήκη ήταν αχανής και το βάρος των τόμων προσέγγιζε τους 60 τόνους! Υπό το βάρος των κιβωτίων που είχαν γεμίσει το σπίτι των Raycraft ως το ταβάνι, το δάπεδο άρχισε να υποχωρεί, καθώς δεν είχε σχεδιαστεί να αντέξει τέτοιο φορτίο. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς το ζευγάρι έχει ξοδέψει ως αυτή τη στιγμή 15.000 δολάρια για τη μεταφορά και την αποθήκευση της συλλογής, στο μεγαλύτερο μέρος τους τραπεζικό δάνειο και προσφορές φίλων και συγγενών.
Παρόλα αυτά, όταν ερωτήθηκε η κα. Raycraft εάν μετάνιωσε αυτή την πράξη της, απάντησε χωρίς περιστροφές «ούτε για ένα δευτερόλεπτο».

http://www.e-radio.gr/blog/post.el.asp?home=1&uid=3205

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]