Μια τσίχλα την ημέρα .. την πείνα την κάνει πέρα !!

Όλες έχουμε ένα πακετάκι τσίχλες στην τσάντα μας για πολλούς λόγους ..
για δροσερή αναπνοή , για να σκεφτόμαστε περισσότερο ( το λένε οι ειδικοί, όχι εγώ ), για να μη σκεφτόμαστε τι σνακ θα χώσουμε στα μουλωχτά στο στόμα μας ..
Τελικά η τσίχλα μπορεί να γίνει σύμμαχος στη δίαιτά μας ή είναι στο μυαλό μας;
Οι επιστήμονες λένε ότι πολλές φορές, μασώντας μία τσίχλα, μπορεί να έχουμε νιώσει ότι η πείνα μας ξαφνικά μειώνεται. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλους τους ανθρώπους.
Το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι μασούσαν τσίχλα, μείωσαν την ενεργειακή τους πρόσληψη κατά 36 θερμίδες ενώ, το αίσθημα της πείνας καθώς και η επιθυμία για γλυκά σνακ ήταν μικρότερες. Η επιθυμία για αλμυρά σνακ ωστόσο, δεν φάνηκε να επηρεάζεται.
Αντίστοιχα το Πανεπιστήμιο του Rhode Island κατέληξε στο γεγονός πως όσοι μασούσαν τσίχλα, μείωναν τη θερμιδική τους πρόσληψη κατά 68 θερμίδες και αντιστέκονταν περισσότερο στους πειρασμούς ενώ, στο Πανεπιστήμιο Louisiana State βρέθηκε, ότι η θερμιδική πρόσληψη μειωνόταν κατά 40 θερμίδες, υπήρχε μικρότερη λαχτάρα για σνακ και καλύτερος έλεγχος της όρεξης.
Μια τσιχλίτσα δηλαδή θα κόψει μερικές θερμίδες από το καθημερινό μας μενού, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της απογευματινής λιγούρας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]