Secondary Menu
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Breaking news
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΗΠΕΙΡΟΣ

ΗΠΕΙΡΟΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!!

* ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ
Αν χρειάζεται να ξεπαγώνετε τον καταψύκτη σας συχνά, σημειώστε έναν τρόπο, που θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Όταν τον ξεπαγώσετε, αλείψτε ή ψεκάστε τον με λίγο φυτικό λάδι. Ο πάγος θα βγαίνει σχεδόν μόνο του μετά.

* ΣΙΔΕΡΩΣΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ

Αν βάλετε ένα αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας σας, το σιδέρωμά σας θα γίνεται πιο γρήγορα, αφού το σίδερο θα καίει περισσότερο και η θερμοκρασία θα διατηρείται περισσότερο.

* ΤΖΑΜΑΡΙΑ ΜΠΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΑΤΑ
Αν έχετε συρόμενες πόρτες στο μπάνιο σας και βαρεθήκατε να τις καθαρίζετε από τα άλατα του νερού ή υπολείμματα σαπουνιού, δοκιμάστε έναν άλλο τρόπο. Περάστε τις με ένα μαλακό πανί, νοτισμένο με baby oil. Θα γλιτώσετε από τους λεκέδες τουλάχιστον επί αρκετούς μήνες. Νερό, σαπούνι και όλα τα υπόλοιπα θα στραγγίζουν στη μπανιέρα σας, αφήνοντας τη τζαμαρία της πόρτας καθαρή.

* ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΩΛΗΝΩΝ (1)
Ρίξτε στις σωλήνες βραστό ξύδι, σε μικρές συχνές ποσότητες. Αφήστε το 10-15 λεπτά, μετά ξεπλύνετέ το με βραστό νερό. Αν χρειαστεί επαναλάβετέ το.

* ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΣΩΛΗΝΩΝ (2)
Ρίξτε στη σωλήνα μισή κούπα σόδα μαγειρική και μία κούπα ξύδι. Αφήστε το μείγμα να αφρίσει επί 10 λεπτά, και μετά αδειάστε μία τσαγιέρα βραστό νερό.

* ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΙ ΝΕΡΟΧΥΤΕΣ
Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τους βουλωμένους νεροχύτες με λίπη είναι να ρίξετε στη σωλήνα μια κούπα αλάτι και μια κούπα σόδα μαγειρικής και μετά βραστό νερό.

* ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΣΤΙΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ
Μισή κούπα σόδας και μισή κούπα ξύδι κρατά τις σωληνώσεις υδραυλικών πάντα καθαρές, ενώ ταυτόχρονα τις απολυμαίνει.

* ΨΑΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Αν την άνοιξη μπαίνουν ψαλίδες στο σπίτι σας, τρίψτε σε σκόνη, μερικά φύλλα βάγιας και σκορπίστε την σε σημεία που υποπτεύεστε ότι μπαίνουν οι ψαλίδες (πόρτες, παράθυρα). Δεν πρόκειται να ξαναπλησιάσουν!

* ΣΟΔΑ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ
Ξέρετε ότι σκορπώντας λίγη σόδα, σε χώρους που υποπτεύεστε ότι μπαίνουν ποντίκια στο σπίτι ή το γκαράζ, τα απομακρύνει; Αλλά μετά λίγες μέρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σας σκούπα και μαζέψτε την.

* ΕΝΤΟΜΑ / ΠΑΡΑΣΙΤΑ
Ένας μεγάλος αριθμός εντόμων και παρασίτων γενικά στα δένδρα και φυτά, εξολοθρεύεται με το εξής παρασκεύασμα: Μια κουταλιά της σούπας υγρό των πιάτων, μια κουταλιά σπορέλαιο, σε ένα γαλόνι νερού, ανακατέψτε το καλά και λούζετε με αυτό τα δένδρα και φυτά, μέσα και έξω απ' το σπίτι, κάθε μια ή δύο εβδομάδες.

* ΦΥΣΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ
Σε τρεις κούπες νερού, προσθέστε δυο κουταλιές της σούπας λιωμένο σκόρδο, μισή κούπα τριμμένο μαϊντανό (ξηρό), βράστε το μείγμα μέχρις ότου μείνουν μόνο 2 κούπες νερού. Στραγγίξτε το και αφήστε το υγρό να κρυώσει. Ψεκάζετε με το μείγμα αυτό τα δένδρα και φυτά ή λαχανικά σας, είναι αποτελεσματικό για ένα μεγάλο αριθμό εντόμων, φθηνό, και προ παντός αβλαβές για την υγεία σας.

* ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ
1. Μεσαία, 130-145 βαθμούς Κελσίου για τηγανιτά που περιέχουν πολύ νερό όπως πατάτες και άλλα λαχανικά.
2. Υψηλή, 155-170 βαθμούς Κελσίου για αλευρώματα ή βουτυρωμένα.
3. Πολύ υψηλή, 175-190 βαθμούς Κελσίου για μικρού μεγέθους ψαρικά, όπως καλαμαράκια, κροκέτες κ. ά.

* ΔΙΣΚΑΚΙΑ CD ΚΑΙ ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΕΣ
Αν μερικά ψηφιακά δισκάκια σας (CDs), έχουν γρατσουνιστεί ή λερωθεί, με αποτέλεσμα να "κολλάνε" όταν τα χρησιμοποιείτε, μην απελπίζεστε:
Απλώστε στην καλή επιφάνειά του και τρίψτε ελαφρά με το δάχτυλό σας λίγη οδοντόπαστα συνηθισμένη (όχι την διαυγή gel). Αφήστε την 5 λεπτά, και μετά σκουπίστε την με ένα νωπό μαλακό χνουδωτό πανί.

* ΚΕΡΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
Αν φυλάξετε τα κεριά στο ψυγείο μερικές ώρες πριν τα ανάψετε, διαρκούν πολύ περισσότερο.

* ΚΕΡΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Κερί που έσταξε σε κηροπήγια ή άλλα αντικείμενα, βγαίνει πολύ εύκολα, αν τα τοποθετήσετε στη κατάψυξη μερικές ώρες.

* ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΕΣ ΣΤΑ ΓΥΑΛΙΚΑ
Έχετε καθρέπτες ή γυαλικά που έχουν γρατσουνιές; Δοκιμάστε να τρίψετε επάνω στις γρατσουνιές λίγη απλή οδοντόπαστα (όχι την gel) με ένα μαλακό ύφασμα! Κάνει θαύματα!

* ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΤΡΙΞΙΜΟ
Βάλτε λίγο σπρέϊ σιλικόνης που θα το βρείτε στα σιδηροπωλεία, στις κλειδώσεις της βάσης του κρεβατιού για να μην τρίζει το κρεβάτι σας κάθε φορά που αλλάζετε πλευρό !!

* ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΣΙΓΑΡΟΥ
Το χειμώνα που ανάβει το καλοριφέρ, τοποθετήστε πάνω ένα μικρό γυάλινο μπολ με νερό και λίγο ξίδι. Το ξίδι "διαλύει " τις μυρωδιές του τσιγάρου και κάνει πιο υγιεινή την ατμόσφαιρα.

* ΤΣΙΓΑΡΙΛΑ
Ρίξτε στα τασάκια λίγη βανίλια σε σκόνη. Έτσι, κάθε φορά που θα σβήνετε τα τσιγάρα σας θα μυρίζει βανίλια, εξουδετερώνοντας την τσιγαρίλα. Το ίδιο μπορείτε να εφαρμόσετε και στα τασάκια του αυτοκινήτου.

* ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ
Αν τα ντουλάπια της κουζίνα σας μυρίζουν κλεισούρα, βράστε ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα και βάλτε το στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού. Κλείστε καλά την πόρτα και αφήστε το γάλα να κρυώσει. Όταν κρυώσει και ανοίξετε την πόρτα θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά της κλεισούρας θα έχει εξαφανιστεί.

* ΞΥΛΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Μην βάζετε ποτέ στο πλυντήριο πιάτων τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας σας ( κουτάλες μπολ, γουδιά, σανίδες για το κόψιμο κλπ. ). Οι υψηλές θερμοκρασίες θα κάνουν το ξύλο να "σκάσει " πολύ πιο γρήγορα.

* ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
Στο σπίτι σας αποφύγετε τον κεντρικό φωτισμό και δημιουργήστε ατμόσφαιρα με φωτιστικά δαπέδου και επιτραπέζια, ακόμη και με φωτάκια - γιρλάντες ή φαναράκια.



Πηγή : TNSite: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
http://www.tnsite.gr/2011/04/blog-post_2289.html
http://www.i-diadromi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]