ΑΠΟ ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΡΕΚΟΡ ΠΕΤΑΕΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ!

Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων καταρρίπτοντας κάθε μέρα το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει εκτιναχθεί στα 1,684 ευρώ το λίτρο και στα νησιά πωλείται μέχρι και 1,87 ευρώ το λίτρο. Αλλά και το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται πια κοντά στο ένα ευρώ το λίτρο. Για την ακρίβεια, η μέση τιμή του είναι στα 0,903 ευρώ το λίτρο.
Οι καταναλωτές από τις 26 Μαρτίου (οπότε και ξεκίνησε το σερί ανόδου των τιμών) αγοράζουν την αμόλυβδη ακριβότερα κατά 2,6 λεπτά το λίτρο. Τότε η μέση τιμή ήταν στα 1,658 ευρώ και η υψηλότερη στα 1,863 ευρώ το λίτρο. Το πετρέλαιο θέρμανσης για το ίδιο χρονικό διάστημα "τσίμπησε" περίπου ένα λεπτό. Στις 26 Μαρτίου πωλούταν 0,894 ευρώ το λίτρο.

Οι αυξήσεις αυτές αποδίδονται στις ανατιμήσεις των διεθνών τιμών της βενζίνης και του πετρελαίου. Το αποτέλεσμα είναι και τα διυλιστήρια με τη σειρά τους να ανεβάζουν τις τιμές διύλισης. Πάντως, διαπιστώνεται ότι το κύκλωμα εμπορίας και λιανικής έχει περιορίσει τα περιθώρια κέρδους και μάλιστα έχει απορροφήσει στην τιμή της βενζίνης περί τα 3 με 3,5 λεπτά το λίτρο.
Ωστόσο, τα νοικοκυριά γνωρίζουν πρωτόγνωρη οικονομική επιβάρυνση και για αυτό το λόγο έχουν περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις με τα Ι.Χ. τους. Έτσι η κατανάλωση καυσίμων έχει πέσει τουλάχιστον 20% σε σχέση με πέρυσι.
Τα πράγματα, όμως, είναι πιο δύσκολα για τις οικογένειες που θέλουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης. Για χίλια λίτρα πρέπει να δώσουν έναν μισθό, δηλαδή 900 ευρώ! Εκτιμάται, ότι πολλές οικογένειες θα επιχειρήσουν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους μέχρι τις 30 Απριλίου, οπότε και σταματά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, στην περίπτωση που η κυβερνηση προχωρήσει στην εξίσωση της τιμής του με εκείνη του ντίζελ κίνησης. Τότε η θέρμανση θα κοστίζει 1,50 ευρώ το λίτρο!

πηγη http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]