ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟ ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ..

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Η κατάσταση στο κέντρο του Καΐρου παραμένει εκτός ελέγχου, καθώς μαίνονται οι άγριες συμπλοκές ανάμεσα στους διαδηλωτές που ζητούν την απομάκρυνση του Αιγύπτιου προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ και τους υποστηρικτές του καθεστώτος. Τρεις οι νεκροί – αντιφατικές οι πληροφορίες για τους τραυματίες. Για 600 κάνει λόγο το Αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας. Σχεδόν 1.500,  σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι πως οι συγκρούσεις ενδέχεται να λάβουν χαρακτήρα εμφύλιας διαμάχης.
Η Ένωση Αιγυπτίων Νομικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι διαδηλωτές κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ που ήταν στην πλατεία δέχονταν τα πυρά της αντίπαλης πλευράς και ότι αρκετοί μεταξύ αυτών σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε τις "απεχθείς" αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης χθες Τετάρτη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με τον αιγύπτιο αντιπρόεδρο 'Ομαρ Σουλεϊμάν."Η υπουργός ζήτησε από την αιγυπτιακή κυβέρνηση να τιμωρήσει αυτούς που ευθύνονται για τις βίαιες αυτές ενέργειες".

Παράλληλα η Ουάσινγκτον κάλεσε νωρίς σήμερα τους Αμερικανούς που βρίσκονται ακόμη στην Αίγυπτο και επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, να μεταβούν "αμέσως" στο αεροδρόμιο, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση. "Πρόσθετες αμερικανικές πτήσεις μετά την Πέμπτη δεν προβλέπονται", προειδοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών.
Σειρά τηλεφωνικών επαφών με ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, αλλά και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε από το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 
Επίσης, να σημειώθεί πως ο Γκαμάλ Μουμπάρακ, γιός του αιγύπτιου προέδρου εξακολουθεί να βρίσκεται στην Αίγυπτο και όχι στη Βρετανία , δήλωσε χθές Τετάρτη μιλώντας στο BBC ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χεγκ. Πολλές εφημερίδες αναφέρθηκαν τις τελυταίες ημέρες στην παρουσία του Γκαμάλ Μουμπάρακ στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχείς διαδηλώσεις μπροστά σε ένα σπίτι που ειπώθηκε ότι εκεί βρίσκονταν ο γιός του αιγύπτιου προέδρου.
Επιθέσεις υποστηρικτών του προέδρου Μουμπάρακ σε δημοσιογράφους

Όπως κατήγγειλε η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, υποστηρικτές του προέδρου της Αίγυπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, επιτέθηκαν την Τετάρτη στους δρόμους του Καίρου, κατά δημοσιογράφων.Η Επιτροπή χαρακτήρισε τα περιστατικά, ως συγκαλυμμένη προσπάθεια λογοκρισίας

Η ομάδα που προασπίζεται τα δικαιώματα των δημοσιογράφων και έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη, δημοσιοποίησε μία ανακοίνωση, με την οποία απαιτεί από τον Αιγυπτιακό στρατό να προστατεύσει τους δημοσιογράφους, που εργάζονται εκεί, καλύπτοντας τα γεγονότα. Παράλληλα αναφέρει και μία σειρά επιθέσεων, που έλαβαν χώρα εις βάρος εκπροσώπων του Τύπου.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Αμπντέλ Νταγιέμ, υπεύθυνο της οργάνωσης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η Αιγυπτιακή κυβέρνηση, έχει υιοθετήσει μία στρατηγική εξουδετέρωσης των μαρτύρων, των πράξεών της.

" Η κυβέρνηση έχει προσφύγει στη συγκαλυμμένη λογοκρισία μέσω εκφοβισμού και έτσι διαπράχθηκε μία σειρά σκόπιμων επιθέσεων εις βάρος δημοσιογράφων, από οργανωμένους οπαδούς του προέδρου Μουμπάρακ ", είπε ο Νταγιέμ, ο οποίος παρέθεσε και τις περιπτώσεις εξι συγκεκριμένων περιστατικών. 



http://www.athina984.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]