ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ :ΨΑΡΕΥΟΥΝ "ΖΑΛΙΣΜΕΝΑ"ΨΑΡΙΑ

Το φαινόμενο της ανοξίας, εμφανίζεται και πάλι στην Αμφιλοχία και πολίτες, μαζεύουν τεράστιες ποσότητες αλιευμάτων με τις απόχες. Διαμαρτυρία επαγγελματιών.
Ένα φαινόμενο που καταγράφεται κατά καιρούς στον Αμβρακικό κόλπο, κάνει και πάλι την εμφάνιση του το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας διαμαρτυρίες από τους επαγγελματίες ψαράδες.
Πρόκειται για το φαινόμενο της ανοξίας των νερών του κόλπου, που προκαλεί την άνοδο στην επιφάνια τεραστίων ποσοτήτων ψαριών τα οποία και αλιεύονται με κάθε τρόπο, από δεκάδες πολίτες.
Όταν ευνοούν οι καιρικές συνθήκες τον χειμώνα και τα θαλάσσια ρεύματα, τα ψάρια λόγω έλλειψης οξυγόνου καταλήγουν μαζικά στην επιφάνια και λόγω της κατάστασης που βρίσκονται, είναι πολύ εύκολο για έναν πολίτη με μια απόχη να μαζέψει μεγάλες ποσότητες. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά στην περιοχή από την Αμφιλοχία μέχρι την περιοχή Λουτράκι και δικαίως οι επαγγελματίες αλιείς διαμαρτύρονται για την κατάσταση, μιας και αν συνεχιστεί, ο ιχθυοπληθυσμός θα μειωθεί σημαντικά από την ανεξέλεγκτη υπεραλίευση των ζαλισμένων από την έλλειψη οξυγόνου ψαριών.
Χαρακτηριστική είναι και η διαμαρτυρία των επαγγελματιών ψαράδων της Αμφιλοχίας, που έδωσαν στη δημοσιότητα σχετική καταγγελία:
Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αμφιλοχίας
«Άγιος Αθανάσιος»
Καταγγελία
«Έχει παρατηρηθεί μεγάλη ασυδοσία και ανευθυνότητα στην περιοχή από Αμφιλοχία μέχρι Λουτράκι και καταστροφή θεληματική από επιτήδειους ανθρώπους αν λέγονται άνθρωποι.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]