ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!

Το τραπέζι στους φίλους του από τον… άλλο κόσμο έκανε ένας Πατρινός που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου ένα μήνα, με μια τελευταία επιθυμία που άφησε… εποχή στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.
Όπως γράφει η εφημερίδα "Ρεπόρτερ" που κυκλοφορεί, το… τσιμπούσι έγινε την περασμένη Κυριακή σε καφενείο της περιοχής και έκανε τους φίλους τού εκλιπόντος να τον θυμηθούν και να τραγουδήσουν για εκείνον, όπως ακριβώς είχε ζητήσει να γίνει μετά τον θάνατό του!
ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ…
Ο Τάκης Κυριακόπουλος, όπως λέει η εφημερίδα "Ρεπόρτερ" έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο, καθώς είχε πρόβλημα χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Ο ίδιος, είχε διατελέσει για πολλά χρόνια λογιστής στην ιστορική επιχείρηση του Λαδόπουλου, ενώ ήταν από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της περιοχής και “ψυχή” μιας μεγάλης παρέας που μεγάλωσε για χρόνια μαζί στην περιοχή.
Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, ωστόσο εκείνος δεν έχανε ποτέ το κέφι και την όρεξή του, όπως επίσης και τη διάθεση να “πειράζει” πάντα τους καλούς του φίλους.
Λίγο διάστημα πριν πεθάνει, έδωσε έτσι “εντολή” στα αδέλφια του, να διοργανώσουν ένα μεγάλο τσιμπούσι προς τιμήν του και να το γλεντήσουν…δεόντως πίνοντας στην υγειά του σε συγκεκριμένο καφενείο της Αγίας Σοφίας, εκεί όπου είχε περάσει…ατέλειωτες ώρες με τους φίλους του. Μάλιστα, φρόντισε, όπως μας είπαν φίλοι του από την περιοχή, να δώσει αρκετά χρήματα στην αδελφή του για να γίνει ένα μεγάλο γλέντι αφού είχε αντιληφθεί πως ερχόταν το τέλος για εκείνον. Ήθελε, όπως έλεγαν οι φίλοι του, να γλεντήσουν μετά το θάνατό του, σαν να ήταν εκεί και εκείνος όπως έκαναν συχνά για πολλά χρόνια.
Τα αδέλφια του θανόντος υλοποίησαν την επιθυμία του και έτσι την περασμένη Κυριακή στήθηκε ένα τραπέζι διαφορετικό από τα άλλα στο καφενείο του κ. Κώστα Μαρτζάκλη στην οδό Πέντε Πηγαδίων και Κεφαλληνίας, εκεί δηλαδή που είχε ζητήσει ο Τάκης Κυραικόπουλος. Στο τραπέζι συμμετείχαν περίπου 30 φίλοι του και το μενού ήταν ένα… αρνί με όλα τα άλλα απαραίτητα…συνοδευτικά, καθώς και άφθονο κρασί, πληρωμένα τα πάντα βέβαια από τον…μακαρίτη πλέον φίλο των παρευρισκόμενων!
Μάλιστα, το τσιμπούσι ξεκίνησε, κατά παραγγελία επίσης του Τάκη Κυριακόπουλου, με το θρυλικό τραγούδι “στο τραπέζι που τα πίνω…λείπει το ποτήρι σου”, κάτι που έκανε ανθρώπους που βρέθηκαν στο τραπέζι στην κυριολεξία να ανατριχιάσουν και να συγκινηθούν τραγουδώντας όλοι μαζί για το φίλο τους.
Ο εκλιπών, ήταν όπως ανέφεραν όλο στη γειτονιά ένας από τους ανθρώπους που πάντα κέρδιζε όσους συναναστρεφόταν. Τον χαρακτήριζε η αγάπη του για την Παναχαϊκή και για τον Στέλιο Καζαντζίδη. Όπως επίσης και η προσήλωσή του στην παρέα, την οποία δεν ξέχασε ακόμη και μετά τον θάνατό του!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]