ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΛΑΘΡΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΦΟΡΕΑΣ

Προτεραιότητα  για τον  Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού Κόλπου συνεχίζουν αποτελούν η αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας   και της λαθραλιείας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του  Φορέα  Τριαντάφυλλο Αλμπάνη το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα  από τους φορείς των Νομών οι οποίοι γειτνιάζουν με τον Αμβρακικό.
Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι τα  σύγχρονα μέσα απόκρυψης  με τα οποία είναι  εξοπλισμένα τα σκάφη των λαθραλιειών και των λαθροκυνηγών  οδηγούν τους υπεύθυνους το Φορέα να    χαρακτηρίζουν ως αναγκαίο μέτρο την απαγόρευση  της  εισόδου σκαφών χωρίς σήμανση και χωρίς άδεια μέσα στις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού.
Ο κ. Αλμπάνης τόνισε ότι «Εμείς ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να συντονιστούν λίγο περισσότερο μαζί μας» και πρόσθεσε ότι  Φορέας έχει ως μοναδική αρμοδιότητα να λειτουργεί  αποτρεπτικά ως προς τα φαινόμενα αυτά ή απλά να τα καταγράφει.
«Πρέπει να περάσουμε σε ένα νέο επίπεδο» συνέχισε ο πρόεδρος του  Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού συμπληρώνοντας  ότι εκείνο που λείπει είναι  η τεκμηρίωση των στοιχείων που υπάρχουν έτσι ώστε  αυτά να σταλούν στον εισαγγελέα.
Η δράση των λαθροθήρων είναι καταστροφική  για το οικοσύστημα του Αμβρακικού αφού  έχει ως αποτέλεσμα  να εξαφανίζονται τα  προστατευμένα είδη πουλιών που  ζουν στις λιμνοθάλασσες ενώ ο κ.Αλμπάνης μίλησε για  «οργανωμένες ομάδες» οι οποίες   χρησιμοποιούν  σκάφη με σύγχρονα μέσα επικοινωνίας με αποτέλεσμα να καταφέρνουν να  ξεφεύγουν από τα «μπλόκα» των θηροφυλάκων..



ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]