Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Με το ψαλίδι στο χέρι καταφτάνουν σήμερα οι επικεφαλής των τροϊκανών, που θα επιβάλλουν μειώσεις παντού!
Οι στόχοι - φωτιά είναι
-κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων
-επιπλέον μείωση στις επικουρικές συντάξεις
- αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κλιμάκιο ζητάει την λήψη επιπλέον μέτρων με στόχο την προώθηση των ευέλικτων σχέσεων εργασίας και -φυσικά- την μείωση των μισθών. Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στο ραντεβού της τρόικας με την υπουργό Εργασίας, Λ. Κατσέλη, που έχει οριστεί για την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ θα ζητήσουν επιτακτικά την προώθηση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων, που προβλέπουν μειωμένο μισθό και αυξημένο ωράριο εργασίας.
Εκτός από τους εργαζόμενους στο στόχαστρο μπαίνουν και οι συνταξιούχοι! Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων –που μόνο «διαπραγμάτευση» δεν το λες- θα πέσει και το θέμα του Ασφαλιστικού με τις επικουρικές συντάξεις  και τα βαρέα και ανθυγιεινά να βρίσκονται ένα βήμα πριν την… κατάργηση.
Και μέσα σε αυτό το κλίμα οι απαιτήσεις της Μέρκελ αναμένεται να φέρουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67! Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα το Βερολίνο έχει έτοιμο το σχέδιο με τις προϋποθέσεις, προκειμένου να πει το «ναι» στην στήριξη των «φτωχών» χωρών από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ανάμεσα στις προϋποθέσεις είναι και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.



http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]