ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΠΑ

Ανοιχτό άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, το ενδεχόμενο δόσεων στην καταβολή του Φ.Π.Α. «Είναι ένα μέτρο που το εξετάζουμε», ανέφερε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ και χαρακτήρισε μεγάλη αδικία το αυτόφωρο για τη μη καταβολή του Φ.Π.Α, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει κάτω από αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.

Αναφερόμενος στο μέτρο του συμψηφισμού Φ.Π.Α. που οφείλει το κράτος με χρέη των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι τέτοιοι συμψηφισμοί υπάρχουν και με το Φ.Π.Α. και με άλλους φόρους, τονίζοντας ωστόσο ότι οι οφειλές αυτές θα πρέπει να αφορούν αποκλειστικά το στενό δημόσιο τομέα και όχι ασφαλιστικά ταμεία και νομικά πρόσωπα.

Σε ό,τι αφορά στην περαίωση, ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τα έσοδα ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ και προανήγγειλε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όσους δεν έκαναν περαίωση.

Για τις αποδείξεις ο κ. Κουσελάς είπε ότι αν και το θέμα αρχίζει να ατονεί, η συλλογή τους θα συνεχιστεί μέσα στο 2011 και επεσήμανε ότι στόχος είναι οι αποδείξεις να αντικατασταθούν από τη φοροκάρτα, η οποία –όπως σημείωσε – θα είναι προαιρετική και θα διατίθεται δωρεάν.

Για τις αντικειμενικές τιμές, ο κ. Κουσελάς εξήγησε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν εντάχθηκαν περιοχές – φιλέτα της Αττικής ήταν επειδή δεν είχαν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες και τόνισε ότι στόχος είναι να ενταχθούν και αυτές στις νέες αντικειμενικές τιμές, ακόμα και μέσα στο 2011.

Τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, τη φορολογική διαιτησία, μία ανεξάρτητη αρχή στην οποία θα προσφεύγει ο φορολογούμενος και μέσα σε έξι μήνες θα υπάρχει τελεσίδικη απόφαση.
 
(skai)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]