Που "σκοντάφτει η εγκατάσταση δεξαμενών και χρήσης υγραερίου στο ΠΓΝΙ

ΘΕΜΑ: Αναφορικά με προβλήματα εγκατάστασης δεξαμενών και χρήσης υγραερίου στο ΠΓΝΙ.
ΣΧΕΤ.:  α) Το αριθ. 49026/402/27-04-2020 έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου.
              β) Το αριθ. 6917/13-03-2020 έγγραφο του Διοικητή του Νοσοκομείου.
              γ) Το αριθ. 101733/18-07-2019 απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ)) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. 
             

Σας θέτουμε υπόψη το υπηρεσιακά έγγραφα και τις ενέργειες τις οποίες έχει προβεί το ΠΓΝΙ σχετικά με την εγκατάσταση δεξαμενών και χρήση υγραερίου στο Νοσοκομείο μας για τις ενεργειακές ανάγκες του. Πέραν όλων των άλλων  η ετήσια οικονομική ωφέλεια από την επένδυση αυτή ανέρχεται στις  700.000 € ετησίως, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει ουσιαστικά στην απομείωση της αιθαλομίχλης στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων  το οποίο υποφέρει σημαντικά κατά τους χειμερινού μήνες.
Η επένδυση αυτή προσκρούει στην αδυναμία των Υπηρεσιών της Πολεοδομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να χορηγήσουν τις σχετικές άδειες ερμηνεύοντας με διαφορετικό τρόπο τις ισχύουσες διατάξεις, σε αντίθεση με την Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής & Περιβαλλοντικής Πολιτικής της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου–Δυτικής Μακεδονίας.
Το αίτημα του Νοσοκομείου υιοθετεί και η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία με σχετικό έγγραφό του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη, αιτείται την θεσμική επίλυση του προβλήματος.
Η λύση του προβλήματος εστιάζεται στο να υπάρξει διευκρινιστική Εγκύκλιος ή Υπουργική Απόφαση, ώστε τα μεγάλα Νοσοκομεία, όπως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ιωαννίνων, που έχουν μεγάλες καταναλώσεις (πρότασή μας είναι να αφορά Νοσοκομεία με περισσότερες των 400 κλινών), να έχουν τη δυνατότητα κατασκευής εγκατάστασης υγραερίου με τον κανονισμό  Δ3/14858.01.07.1993 (ΦΕΚ477/Β/01.07.1993). Έτσι θα διευκολυνθεί το έργο των Πολεοδομιών και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, για την έγκριση αντίστοιχα της στατικής μελέτης των υποδομών και των μελετών εγκατάστασης υργαερίου και πυροπροστασίας.
Προσβλέπουμε στην ευαισθησία και τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα που εμποδίζει την υλοποίηση της επένδυσης
 


                                                                         Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


                                                                                   ΤΣΙΚΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]