Και οι εργαζόμενοι στα ΚΥ και στο νοσοκομείο Αρτας στην κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Υγεία

Την Πέμπτη 4 Ιούνη 2020, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Υγεία!

Χιλιάδες εργαζόμενοι στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην Πρωτοβάθμια, στα Νοσοκομεία ακόμη και στην κεντρική Διοίκηση του Υπουργείου Υγείας, δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χρόνια τώρα!
Επικουρικό προσωπικό και επικουρικοί γιατροί, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, την σίτιση και την φύλαξη, κοινωφελής εργασία, συμβασιούχοι που πληρώνονται από το ΕΣΠΑ στην Πρωτοβάθμια και στα ΤΟΜΥ, εργολαβικοί εργαζόμενοι και εργαζόμενοι με μπλοκάκι, καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καλύπτοντας ανάγκες μόνιμες και εξόχως απαραίτητες!
Ταυτόχρονα όλες οι προσλήψεις ( περίπου 4.000) του τελευταίου τριμήνου, αυτού της πανδημίας, που δεν μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες της δημόσιας υγείας, αφορούσαν αποκλειστικά σε συμβασιούχους, για τους οποίους μάλιστα η κυβέρνηση της ΝΔ «φροντίζει» για την μισθοδοσία τους να φτιάξει έργα ΕΣΠΑ, για να μην «επιβαρύνει» ούτε ένα σεντ τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ από την άλλη τους συμβασιούχους της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης τους στέλνει στους εργολάβους, χέρι-χέρι με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που το νομοθετικό της πλαίσιο για το προσωπικό αυτό είχε όριο τις 31/12/2019.
Αυτή η κατάσταση κάθε άλλο παρά «θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας» είναι! 
Σαν Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας, έχουμε μέλη μας όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις στον χώρο εργασίας μας και είμαστε περήφανοι για αυτό! Αγωνιζόμαστε μαζί τους όπως δουλεύουμε καθημερινά μαζί τους! 
Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου να σταματήσει την διαγωνιστική διαδικασία για εργολάβο στις υπηρεσίες καθαριότητας και σίτισης του Νοσοκομείου. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το σταμάτημα της πολιτικής αυτής!
Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ
Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου
Δημιουργία οργανικών θέσεων στους οργανισμούς των δομών για όλους αυτούς τους εργαζόμενους και οργανισμούς που καλύπτον τις ανάγκες και των Νοσοκομείων και του λαού για υπηρεσίες υγείας
Μόνιμες και μαζικές προσλήψεις
Καμιά ιδιωτικοποίηση και κανένας εργολάβος στην υγεία
Αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας για όλους τους υγειονομικούς
Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
Αύξηση των δαπανών για την υγεία και των προϋπολογισμών λειτουργίας των Νοσοκομείων
Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους χωρίς αποκλεισμούς, οικονομικούς ή άλλους
Την Πέμπτη 4/6/2020 προκηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις ( επικουρικοί, κοινωφελής εργασία, ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι με συμβάσεις ΣΟΧ στην καθαριότητα και στην σίτιση) 8-10 το πρωί. 
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9:00 το πρωί στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.
Άρτα, 2/6/2020
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]