K.Βελόπουλος: Παράταση μέτρων μέριμνας για τους περιφερειακούς σταθμούς

ΠΡΟΣ:  Τον αξιότιμο Κύριο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, 
              κο Στέλιο Πέτσα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ προς τον αξιότιμο κύριο Πρωθυπουργό

ΘΕΜΑ :  Παράταση μέτρων των οικονομικών συνεπειών της κρίσης λόγω του κορωναϊού για τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. 

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
Δυνάμει της από 1.5.2020 Π.Ν.Π. με τίτλο «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωναϊού και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα»,  και σύμφωνα με το άρθρο 43 αυτής,   παρασχέθηκε δικαίωμα στους παρόχους περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας, για καταβολή στον πάροχο δικτύου με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο «DIGEA ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΕ» ποσοστού 50% της μηνιαίας αμοιβής που του οφείλεται, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς και διανομής περιεχομένου εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας αντίστοιχα και συμπληρωματικών υπηρεσιών, όπως αυτές εξειδικεύονται στις οικείες υπογραφείσες συμβάσεις, κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2020. 
Ήδη όμως εκπνέει το τρίμηνο κατά το οποίο οι πάροχοι δύνανται να κάνουν χρήση του δικαιώματος καταβολής ποσοστού 50% της μηνιαίας αμοιβής, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς και διανομής περιεχομένου εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας αντίστοιχα και συμπληρωματικών υπηρεσιών, όπως αυτές εξειδικεύονται στις οικείες υπογραφείσες συμβάσεις. 
Ωστόσο, όπως οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες περιφερειακών σταθμών μας μεταφέρουν, δεν έχει αντίστοιχα επανέλθει η «κανονικότητα» στις συνθήκες της αγοράς, της διαφήμισης, της οικονομίας, με αποτέλεσμα οι σταθμοί να μην δύνανται να καταβάλουν το 100% της δόσης. Μάλιστα, και για τους καλοκαιρινούς μήνες η οικονομία και δη ο κλάδος της διαφήμισης- κατεξοχήν βασική πηγή εσόδων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς- δεν έχει ενδείξεις ανάκαμψης. Οι οικονομικές υποχρεώσεις των τηλεοπτικών σταθμών παραμένουν εξόχως αυξημένες, ενώ τα έσοδα τους σταθερά χαμηλά στα όρια του εκμηδενισμού. 
Για τους ανωτέρω λόγους, 
Παρακαλώ όπως αποδεχθείτε την πρότασή μας- που αποτελεί και  αίτημα των ιδιοκτητών περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών- για παράταση για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2020 του δικαιώματος στους παρόχους περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας, για καταβολή στον πάροχο δικτύου με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο «DIGEA ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΕ» ποσοστού 50% της μηνιαίας αμοιβής που του οφείλεται, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς και διανομής περιεχομένου εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας αντίστοιχα και συμπληρωματικών υπηρεσιών, όπως αυτές εξειδικεύονται στις οικείες υπογραφείσες συμβάσεις. 
Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε εγγράφως επί του αιτήματός μου.

Με τιμή,
Πρόεδρος Κ.Ο. ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ
Κυριάκος Βελόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]