Η Ε.Α.Κ Εργ.Κέντρου Ιωαννίνων για την Πρωτομαγιά

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



«1Η ΜΑΗ – ΑΠΕΡΓΙΑ»

Η παράταξη ΕΑΚ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ αποτίοντας φόρο τιμής στην εργατική τάξη και σε όλους εκείνους που έχασαν την ζωή τους για μια καλύτερη ζωή, χωρίς εκμετάλλευση και με ισότητα, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς.
Στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, που έγινε στις 27/04/2020 τάχθηκε υπέρ της 24ωρης απεργίας και υπέρ μιας συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο (1η Μάη στις 10.30πμ) διαφωνώντας με τις περιφερειακές συγκεντρώσεις, τηρώντας τα μέτρα προστασίας. Η 1η Μάη είναι ημέρα σύμβολο της εργατικής τάξης, ημέρα αγώνων και πάλης που ετούτη την στιγμή βρίσκει την εργατική τάξη της χώρας σε ασφυκτικό αντεργατικό κλοιό.
Η κυβέρνηση εξαγγέλλει-μεταθέτει τις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς προσχηματικά για τις 9 του Μάη.
Εύλογα διερωτάται ο κάθε εργαζόμενος ότι στις 9 του Μάη το πρόβλημα της πανδημίας θα έχει εξαλειφθεί;
Λειτουργεί μαζί με την μεγαλοεργοδοσία ως συμπιεστής των εργασιακών δικαιωμάτων, συνθλίβει ό,τι έχει απομείνει από το εργατικό δίκαιο.
Απεργάζεται μαζί με τους εργοδότες καθημερινά νέες Π.Ν.Π, ΚΥΑ, συνδιαμορφώνουν το νέο εργασιακό μεσαίωνα. Αναστολές συμβάσεων εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, αμοιβή 534 ευρώ μηνιαίως, άρση της επιστράτευσης, είναι τα μέτρα που εφαρμόζουν από κοινού Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες.
Αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει το μήνυμα της Πρωτομαγιάς να ακουστεί δυνατά, να είναι ελπιδοφόρο και επίκαιρο και τα Συνδικάτα να φωνάζουν παρών και να καταστήσουν σαφές ότι η εργατική τάξη δεν θα πληρώσει μάρμαρο και πάλι.
Τέλος, κάνουμε γνωστό ότι αντιπροσωπεία της παράταξής μας θα καταθέσει συμβολικά στεφάνι στο μνημείο πεσοντων του Πολυτεχνείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]