Πρέβεζα:3 χρόνια μετά ..και η 16χρονη Γεωργία μάχεται για τη ζωή της Η εξομολόγηση του πατέρα ..και το "θαύμα" που μπορούμε να πετύχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ [βίντεο]

Η ανέμελη ζωή της μικρής Γεωργίας από το Χειμαδιό Πρέβεζας σταμάτησε στις 20 Ιουλίου το 2017 όταν έπειτα από τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο Πρέβεζας Ηγουμενίτσας στο ύψος της Καστροσυκιάς   το 13χρονο τότε κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά  και   ένας "Γολγοθάς"   ξεκίνησε για την οικογένειά της .
Έπειτα από  χειρουργικές επεμβάσεις στο ΠΓΝΙ στα Ιωάννινα και στο νοσοκομείο Παίδων  στην Αθήνα ,το παιδί μεταφέρεται στο Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα   .
Οι γονείς της   σταματούν τα πάντα  και από τον Σεπτέμβριο του 2017 αφήνουν το χωριό τους ,το Χειμαδιό Πρέβεζας  ,για να βρίσκονται  στη Λάρισα στο πλευρό του παιδιού τους .
Έχουν περάσει 3 χρόνια και η μικρή Γεωργία  εξακολουθεί να παλεύει για να επιστρέψει στη ζωή,στη ζωή  που της ανήκει .Στο πλευρό της ως φύλακες άγγελοι  οι γονείς της και οι εξαίρετοι  επιστήμονες στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στη Λάρισα.
Για τον  καθημερινό αγώνα που δίνει μαζί με τη σύζυγό του μίλησε στο epirus-tv-news o πατέρας της Γεωργίας ο κ.Ηλία Κόττας .
"Ήταν η μέρα της γιορτής μου θυμάμαι  όταν έγινε το τροχαίο  και ξαφνικά από τη μια στιγμή στην άλλη βλέποντας το  παιδί σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση ένοιωσα  να γίνομαι 180 χρονών ...
Σήμερα 3 χρόνια μετά   υπάρχει μια αργή αλλά σταθερή βελτίωση στην κατάσταση της υγείας της μικρής αλλά θέλει ακόμη  το χρόνο της .Το παιδί αρχίζει σιγά σιγά να αποκτά αντίληψη αλλά εξακολουθεί να μην μπορεί να ανταποκριθεί .
Το παιδί μας δεν μιλάει ακόμα ,με τα μάτια συνεννοούμαστε  " λέει  ο κ.Ηλίας ενώ αναφερόμενος στην εκτίμηση των γιατρών για την πορεία της υγείας του μικρού κοριτσιού σημειώνει :"Επειδή  η κατάσταση του παιδιού  σχετίζεται με τον εγκέφαλό κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σίγουρη απάντηση και για  δύο χρόνια τουλάχιστον η Γεωργία θα πρέπει να παραμείνει στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στη Λάρισα".
Ο κ.Ηλίας αγρότης στο επάγγελμα,άφησε τη δουλειά του και όλα αυτά τα χρόνια μπορεί και αντέχει χάρη στην αλληλεγγύη που  έδειξε στην οικογένειά του η κοινωνία της Πρέβεζας ,το χωριό του αλλά  και   τα γειτονικά χωριά .
"Μας στάθηκε ο κόσμος αλλά  και ο Δήμος Πρέβεζας και ο Σύλλογος "Καραγκιόζης"και  τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου .Το παιδί μου θα είχε μείνει "φυτό" χωρίς της βοήθειά τους .Η Γεωργία τώρα είναι και δικό τους παιδί " λέει συγκινημένος ο κ.Ηλίας .
Ο δρόμος όμως είναι ακόμη μακρύς   ,ανηφορικός και τα έξοδα δυσβάσταχτα για την οικογένεια .Με περισσή αξιοπρέπεια ο κ.Ηλίας λέει πως δεν θέλει να πιέσει  άλλο τον κόσμο ,γιατί έτσι νοιώθει,  για την όποια βοήθεια  που  ο καθένας μπορεί να προσφέρει σε αυτό τον μαραθώνιο για τη σωτηρία του 16χρονου  πλέον κοριτσιού .
"Ενα χαμόγελο του παιδιού είναι αυτό που μου δίνει δύναμη ,βλέποντας το παιδί μου να πηγαίνει καλύτερα και αισθανόμενος τον κόσμο να βοηθά ,από όλα αυτά αντλώ τη δύναμη και συνεχίζω και  όποιο και αν είναι το κόστος δεν πρόκειται να τα παρατήσω  ώστε να μπορέσω να ξανασηκώσω το παιδί  μου στα πόδια του"αναφέρει ο πατέρας της μικρής Γεωργίας .

Ακόμη και η πιο μικρή βοήθεια από τον  καθένα μας θα αποτελέσει  μια τεράστια στήριξη σε αυτή την οικογένεια ώστε όλοι μαζί  να κάνουμε το ¨θαύμα"βοηθώντας  τη Γεωργία να ξανασταθεί όρθια και να κερδίσει τη ζωή της που μπήκε σε παύση πριν από 3 χρόνια .....


Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει  στον αγώνα για τη σωτηρία του μικρού κοριτσιού μπορεί να προσφέρει και την πιο μικρή βοήθεια στον παρακάτω λογαριασμό :

Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ
IBAN: GR 0301726090005609091134937
ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:5609091134-937
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΚΟΤΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΣΟΦΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]