Τα Ριζά Βορείου Ηπείρου εκπέμπουν SOS!


Η ορεινή περιοχή Ριζά συνορεύει με την Θεσπρωτία και απέχει 30 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη των Αγίων Σαράντα. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φοινικαίων.
Όπως σημειώνει σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook η Νεολαία Βορειοηπειρωτών ,πρόκειται για μια δύσβατη περιοχή με ανύπαρκτο οδικό δίκτυο. Περιλαμβάνει τα χωριά: Δίβρη, Αγ. Ανδρέα, Τσερκοβίτσα, Λουψάτι, Γιαννιτσάτι, Λεσινίτσα (ανω και κάτω), Μάλτσιανη, Σμήνετση, Γριάζδανη, Καρρόκι. Κέντρο των χωριών υπήρξε το Θεολόγο, το οποίο σήμερα έχει ερημώσει.
Παρότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις το κέντρο να "αναστηθεί" ξανά για να μπορούν οι κάτοικοι να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες, καμία αρχή εδώ και 30 χρόνια δεν ασχολήθηκε σοβαρά με αυτή την περιοχή.
Άνθρωποι ξεχασμένοι στο έλεος του Θεού!
Αυτές τις δύσκολες στιγμές, που βιώνει η ανθρωπότητα, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των χωριών αυτών ελπίζουν μόνο στο Θεό, καθώς βρίσκονται αποκομμένοι απ' τον υπόλοιπο Δήμο και κανείς δεν ασχολείται με την ύπαρξή τους!

Φωτογραφία: ηλικιωμένο ζευγάρι (Βασίλης & Ευτυχία Παππά) στο χωριό Τσερκοβίτσα! Με υπερηφάνεια και χαμόγελο υπομένουν και επιμένουν να αντιστέκονται στις αντιξοότητες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]