Καιρός: Πάσχα με θερμοκρασίες… καλοκαιριού

Υποχωρούν σταδιακά οι άνεμοι, έτσι ανεβαίνει και η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα και πλησιάζουμε σε ένα τριήμερο ηλιόλουστο με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, την  Μεγάλη Παρασκευή αναμένονται πολύ καλές ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια από το πρωί σε όλη τη χώρα.

Μέσα στη μέρα θα κάνουν ένα πέρασμα τοπικές νεφώσεις που θα κινηθούν από τα ΒΔ προς τα Δωδεκάνησα. Καθώς θα μετακινούνται προς το ΝΑ Αιγαίο θα αφήσουν με λιακάδα τις υπόλοιπες περιοχές. Οπότε θα είναι μικρής διάρκειας συννεφιά.

Τέλος, το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα ανέβει στα βόρεια στους 20-22, 23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά , 21-23 στο ανατολικό αιγαίο και λίγο πιο χαμηλή συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές στις Κυκλάδες και τα βόρεια τμήματα της Κρήτης με 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-5 και στα νότια 6 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι σε εντάσεις μέχρι 6-7 μποφόρ το πρωί στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία θα υποχωρήσουν σε όλο το Αιγαίο σε πιο ήπιους ανέμους μέχρι 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις προς το μεσημεράκι. Η θερμοκρασία από 9-23 και οι άνεμοι βόρειοι, θα στραφούν το απόγευμα σε νοτιάδες 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιος καιρός, ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά το πρωί. Η θερμοκρασία από 9-21 και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις , θα στραφούν σε νότιους 3-4 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού τώρα, ο μαλακός καιρός θα διατηρηθεί και το Μ.Σάββατο , λιακάδα με τοπικές νεφώσεις και οι άνεμοι στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 3-4 και στο Ιόνιο 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ

Τέλος, την Κυριακή του Πάσχα δεν θα αλλάξει κάτι , ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μέσα στη μέρα και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία και τις 2 μέρες θα ανέβει, φτάνοντας σε ανοιξιάτικα προς καλοκαιρινά επίπεδα, αφού σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει τους 25-26 βαθμούς.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]