Ιωάννινα:Μόνο οι καμπάνες που χτυπούν πένθιμα ..θυμίζουν ότι σήμερα είναι Μεγάλη Παρασκευή [βίντεο]

Μόνο οι καμπάνες που χτυπούν πένθιμα σε κάποιες εκκλησιές των Ιωαννίνων θυμίζουν  ότι σήμερα είναι Μεγάλη Παρασκευή , η πιο θλιμμένη μέρα του χρόνου...
Οι  πόρτες των ιερών ναών είναι ερμητικά  κλειστές για τους πιστούς ενώ ως γνωστό οι λειτουργίες  όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
Οι πολίτες με αίσθημα ευθύνης  και παρά την κόπωση    αποδεικνύουν ότι ακολουθούν   πιστά τις οδηγίες των ειδικών και αρκούνται σε ένα πέρασμα μπροστά από την εκκλησία της ενορίας τους και σε μια σιωπηλή προσευχή ...
Λίγες   μόλις μέρες πριν την Ανάσταση του Κυρίου και    η κίνηση στους δρόμους  είναι ελάχιστη ενώ όσοι βρίσκονται έξω μεταβαίνουν  κυρίως  στα σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής   .
Και μπορεί φέτος το Πάσχα να μη θυμίζει σε τίποτα  άλλες χρονιές ,αυτή ωστόσο η απομόνωση  ευθύνεται που μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχει επικρατήσει το "καλό σενάριο" σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού ..
Φέτος μπορεί όλοι μας να κάνουμε διαφορετική Ανάσταση μακριά ο ένας από τον άλλον αλλά όλο αυτό το πρωτοφανές και δυσάρεστο σκηνικό γίνεται μόνο για να γραφτεί  ένα  καλό φινάλε   στην περιπέτεια που βιώνει και η χώρα μας ..
Καλή Ανάσταση σε όλους ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]