Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο :επιδεινούμενη η κατάσταση της υγείας για τη σύζυγο του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα

Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού  στην Ήπειρο
  (Δευτέρα 6  Απριλίου )

Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα   ύποπτα κρούσματα  στην Ήπειρο μέχρι σήμερα   (Δευτέρα 6 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής:


A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :

1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο άτομα:
Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει μικρή βελτίωση.
Το δεύτερο περιστατικό αφορά τον ηλικιωμένο από την Άρτα, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αποσωλήνωσης.

2. Από τη Μονάδα Λοιμωδών πήραν εξιτήριο κατά την χθεσινή ημέρα το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας καθώς και μία γυναίκα, κάτοικος Πρέβεζας, αφού ήταν καλά στην υγεία τους. Και οι δύο παραμένουν στην οικία τους και παρακολουθούνται .

3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται  τρία  διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.
Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο έχει σταθεροποιηθεί .
Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έως την εισαγωγή του στη μονάδα  παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. 
Το τρίτο εισήχθη στη Μονάδα το απόγευμα της 3/4/2020. Πρόκειται για την σύζυγο του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της είναι επιδεινούμενη.

4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τριάντα πέντε (35) νέα δείγματα , που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Σήμερα  στάλθηκαν επτά νέα δείγματα  για εξέταση.
Από το σύνολο των εκατόν δύο  (102)  δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα επτά ανωτέρω.  Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Από τα είκοσι επτά   δείγματα που στάλθηκαν χθες, τα είκοσι τρία είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα τέσσερα.  Αρνητικά είναι και τα τρία δείγματα που ήταν σε εκκρεμότητα από τις 4/4/2020.
Σήμερα   στάλθηκαν είκοσι πέντε (25) νέα δείγματα για εξέταση.
Τα  τρία  επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.  Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

Δ.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τέσσερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα ισάριθμων δειγμάτων.
Πέραν των ανωτέρω δεν αναμένονται αποτελέσματα άλλων πιθανών περιστατικών.
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται  από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο χθες.

     Ε.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Σήμερα στάλθηκαν τρία νέα δείγματα για εξέταση .
Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά είκοσι ένα (21) δείγματα προς εξέταση , τα δεκαοκτώ ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα τρία ανωτέρω.

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται είκοσι    άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί  οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Η σημαντικότερη πρόοδος των διαπραγματεύσεων έως σήμερα είναι με την Γαλλική Πρεσβεία. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]