Άγιο Φως :Απαγορεύεται η κατ'οίκον διανομή του από τους Δήμους

Την απαγόρευση της διανομής του Αγίου Φωτός  από  δήμους στους δημότες ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ,Νίκος Χαρδαλιάς,
Όπως είπε χαρακτηριστικά:
"θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα θέμα που αφορά στο Δήμο Αργυρούπολης–Ελληνικού και σε άλλους Δήμους και το φίλτατο Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο και πιο συγκεκριμένα, την πρόθεσή του να παραδώσει κατ’ οίκον το Άγιο Φως στους κατοίκους του Δήμου το βράδυ της Ανάστασης.

Αν και αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευαισθησία και τη διάθεση για προσφορά από την οποία πηγάζει η κίνηση αυτή, δεν μπορούμε να την επιτρέψουμε.
Η πρωτοβουλία αυτή, όσο και αν αντιπροσωπεύει μια βαθύτερη εσωτερική ανάγκη όλων μας, κινδυνεύει να δώσει λάθος μήνυμα και παράδειγμα. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, αν και άλλοι Δήμοι προβούν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες πολίτες εργαζόμενοι ή εθελοντές των Δήμων να μετακινούνται στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να φέρουν το Άγιο Φως σε κάθε δημότη, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια όλων μας, το κοινό μας στοίχημα για παραμονή κατ’ οίκον.

Σας γνωρίζω ότι για το λόγο αυτό επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον ενημέρωσα ότι όλοι οι Δήμοι θα πρέπει να απέχουν από ανάλογες δράσεις, τις οποίες δεν θα επιτρέψουμε.

Το μήνυμα της Ανάστασης το οποίο μεταφέρει το Άγιο Φως, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ στη δύσκολη συγκυρία την οποία βιώνουμε σήμερα. Για να μπορέσουμε, όμως, να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθειά μας και να μείνουμε σπίτια μας και μόνο σπίτια μας. Το Άγιο Φως φωτίζει τις καρδιές όλων μας. Φέτος με έναν διαφορετικό τρόπο όμως, με την ουσία της πίστης μας να παραμένει ίδια και το αίσθημα ελπίδας αναλλοίωτο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]