Μ.Τζούφη:Μήνυμα για την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Bullying

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (bullying). Το φαινόμενο είναι πολυσύνθετο και διαχρονικό και αντανακλά τους τρόπους με τους οποίους δομείται το σύνολο της κοινωνικής ζωής, αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Το τελευταίο διάστ
ημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά περιστατικά έντασης και επιθετικής συμπεριφοράς εντός των σχολείων, τα οποία μας προβληματίζουν και μας καλούν να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

H απάντηση στο bullying βρίσκεται στην αποδοχή της διαφορετικότητας, στην αλληλοκατανόηση και το διάλογο μεταξύ μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Βρίσκεται επίσης στο δημοκρατικό σχολείο για όλες και για όλους, με αλληλεγγύη, καλλιέργεια του σεβασμού και με συμμετοχή στη σχολική και κοινωνική ζωή.

Όλες και όλες οφείλουμε να αποδεχτούμε άμεσα τη συγκεκριμένη αναγκαιότητα και να συμφωνήσουμε πως ο σπουδαίος αυτός ρόλος του σχολείου πρέπει να ενισχυθεί. Στην αντίθετη περίπτωση, κάθε περιστατικό βίας θα μας εκπλήσσει και οι προτεινόμενες λύσεις θα φυλλορροούν, θα είναι περισσότερο συντηρητικές και αυταρχικές. Την ίδια στιγμή, κάποιες παιδικές ψυχές θα έχουν σημαδευτεί για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]